Cele mai citite
 


Deshidratarea, la originea depresiilor şi a proastei dispoziţii
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Hidratare, Depresia
 

Experţi americani de la Universitatea Tufts recomandă consumul regulat de apă - plată sau carbogazoasă - pentru a îmbunătăţi starea emoţională, ei descoperind în cadrul unui studiu recent că starea de spirit este strict dependentă de cantitatea de apă consumată de o persoană, relatează  ortalul MedDaily.

Pentru a stabili cantitatea optimă de lichid necesară consumului pentru o persoană, cercetătorii americani au efectuat un studiu pe 31 de studenţi voluntari. Aceştia au fost obligaţi să se angajeze în activităţi fizice (exerciţii aerobic) timp de 60-75 de minute, iar apoi au fost împărţiţi în două grupe: primul a primit apă în cantităţi limitate, celălalt a putut să bea câtă apă a poftit.

S-a constatat că restricţia în ceea ce priveşte cantitatea de apă a condus la o deteriorare a stării de spirit şi la o degradare în general a funcţionării organismului. Astfel, voluntarii care au primit apă în cantităţi limitate au acuzat oboseală, depresie, au manifestat semne de furie şi mânie.

În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă americani au demonstrat şi faptul că gradul de deshidratare afectează capacitatea de a gândi, e drept, nu într-un grad semnificativ.

În acest context, experţii subliniază că mulţi oameni nu consumă apă în cantităţi suficiente, fapt care poate conduce la depresie. Cantitatea de apă necesară unei persoane trebuie calculată pe baza unei formule individuale ţinând cont de greutatea acesteia, nivelul de activitate fizică şi de condiţiile meteorologice, mai afirmă ei, indicând că, în medie, o persoană trebuie să consume 8-9 pahare de apă pe zi.

AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Un studiu a încercat să evalueze în ce măsură tinerii americani sunt dependenţi de internet Unul din 25 de adolescenţi americani au mărturisit că resimt 'nevoia irezistibilă' de a naviga pe Internet, se simt tensionaţi atunci când nu se află on-line sau au încercat să se lase de internet ori măcar să reducă timpul pe care îl petrec conectaţi, relevă un studiu preluat vineri de Reuters.
Adolescenţii americani consumă mai puţin tutun şi alcool, însă mai mult canabis /studiu/ Adolescenţii americani nu au mai fumat şi nu au mai băut atât de puţin alcool de pe la mijlocul anilor '70, însă consumul lor de canabis nu a fost niciodată mai ridicat ca în prezent, potrivit unui studiu naţional publicat miercuri şi citat de France Presse.
Dependenţa de Internet accentuează depresia adolescenţilor /studiu/ Adolescenţii dependenţi de Internet sunt de două ori şi jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generaţie care navighează pe web în mod normal şi controlat, relevă un studiu ştiinţific publicat luni în SUA, potrivit AFP.