Cele mai citite
 


Dr. Corina Zugravu: Pâinea, un aliment sănătos
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea, Ce mancam?, Mancam sanatos, Mama si copilul
 

Pâinea, dacă este consumată corect şi este preparată corespunzător, este un aliment sănătos, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Corina Zugravu de la Institutul de Sănătate Publică.

Ea a subliniat că pâinea nu este un aliment care aduce deservicii şi nu reprezintă un adjuvant la masă.


Pâinea face parte din derivatele cerealiere şi consumul trebuie să ţină seamă de vârstă, sex, efort fizic, a completat dr. Zugravu.


Cea mai bună pentru consum este pâinea intermediară, care conţine un anumit procent de fibre, ceea ce pâinea albă nu are.


Întrucât se apropie perioada de vară, în alimentaţie trebuie făcute unele modificări, respectiv să se consume mai multe legume şi fructe, recomandă dr. Zugravu.


"Trebuie să consumăm multe salate din legume şi fructe, cu puţină brânză sau carne, ulei vegetal, iar la desert cât mai multe fructe", a accentuat specialistul.


În legătură cu creşterea obezităţii, dr. Zugravu spune că o explicaţie este noul stil de viaţă, cu multe produse fast-food, dulciuri, stres şi, mai ales, lipsa mişcării.


Medicul atrage atenţia asupra educaţiei pe care părinţii trebuie să o facă copiilor privitor la un stil de viaţă sănătos, în condiţiile în care se remarcă o creştere a obezităţii în rândul acestora.


"Copilul mănâncă ce i se oferă şi aici trebuie o mare atenţie din partea părinţilor. Sigur ciocolata, fast-food-ul în general este mai ieftin decât fructele, legumele, dar acest gen de alimentaţie face rău, în plus copii nu mai fac sport", a subliniat dr. Zugravu.

AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta Okinawa, mai mult un stil de viata decat o dieta propriu-zisa Okinawa sau “Insula Nemuritorilor” este cea mai mare insula a arhipelagului nipon, aflata la 1600 km distanta de Tokyo. Se pare ca acolo traiesc oamenii cei mai longevivi de pe planeta, cu o rata scazuta a obezitatii, problemelor cardiace, aparitiei diabetului, cancerului, osteoporozei, Alzheimerului...
Specialist în alimentaţie: Obezitatea este cauzată de dezechilibrele balanţei energetice Preşedintele Asociaţiei Române de Studiu al Obezităţii, conf. univ.dr. Gabriela Roman, a afirmat, în cadrul unui simpozion, că statusul ponderal al unei persoane este determinat de balanţa energetică, rezultată din echilibrul între aportul caloric alimentar şi consumul caloric prin activitate fizică...
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.
Importanţa nutritivă a pâinilor funcţionale în alimentaţia de zi cu zi În funcţie de valoarea calorică şi conţinutul de substanţe nutritive, importanţa alimentelor pentru o nutriţie echilibrată şi sănătoasă diferă. Produsele cerealiere, printre care şi pâinea, reprezintă fundamentul alimentaţiei sănătoase şi fac parte din prima grupă de alimente, recomandate pentru...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Suplimente utile în perioadele stresante Sănătatea, se caracterizează printr-o bunăstare fizică, mintală şi socială care nu constă doar în absenţa bolii sau a infirmităţii.