Cele mai citite
 


Iaşi: Angajaţii de la Socola au încetat protestul
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi au decis să renunţe temporar la protest şi să reia lucrul, a declarat pentru AGERPRES liderul Sindicatului Sanitas din cadrul unităţii medicale, Sergiu Apostol.
Decizia a fost luată după ce conducerea spitalului a promis că va găsi venituri proprii, printre care introducerea unor noi taxe de spitalizare, pentru a menţine salariile angajaţilor.
Timp de o săptămână, angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola au blocat intrarea bolnavilor în unitatea medicală nemulţumiţi că salariile pentru aprilie le-au fost diminuate cu 25-35% faţă de luna precedentă, unii angajaţi ajungând să primească salarii şi de câte 380 de lei, mai mici decât indemnizaţia de şomaj.
Măsura a fost luată de conducerea instituţiei, după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea cheltuielilor salariale la 70% din bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate.AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Iaşi: A treia zi de proteste la Spitalul Socola Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Iaşi: Protest cu huiduieli şi îmbrânceli la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola Angajaţii celui mai mare spital de neuropsihiatrie din ţară - Spitalul Socola din Iaşi - au blocat, luni, intrarea în unitatea medicală, în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Iaşi: Angajaţii de la Socola, decişi să continue protestul Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, din Iaşi, sunt decişi să continue protestul declanşat luni dimineaţa în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Iaşi: Protestele vor continua la Socola până la sfârşitul lunii Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi sunt decişi să continue până la sfârşitul lunii protestul, nemulţumiţi că în luna aprilie au primit salariile cu 25% mai mici.
Iaşi: Protest al sindicaliştilor Sanitas, de teama diminuării salariilor Aproximativ 200 de membri ai sindicatului Sanitas au ieşit, marţi după-amiaza în stradă, pentru a picheta sediul Instituţiei Prefectului, nemulţumiţi fiind de fondurile insuficiente pentru a asigura salariile la nivelul actual.