Cele mai citite
 


Maramureş: Accident de muncă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tavan din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare s-a prăbuşit, luni după-amiaza, peste patru muncitori care lucrau la reabilitarea unităţii medicale.
Doi dintre muncitorii accidentaţi au fost transportaţi imediat la serviciul de urgenţă al spitalului, iar un altul a scăpat doar cu zgârieturi. O bucată din tavan a accidentat însă o a patra persoană care executa lucrări de reparaţii la parterul clădirii.
"Starea celor doi muncitori care executau lucrări de reparaţie în spital este stabilă. Unul dintre muncitori a suferit o fractură de picior, iar celălalt a fost lovit în abdomen. Oamenii sunt perfect conştienţi şi sunt supuşi în acest moment investigaţiilor medicale", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, dr. Călin Pop.
O echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş a demarat o anchetă în acest caz.
"În timp ce o echipă formată din trei muncitori şi un maistru efectua lucrări de demolare la un tavan fals, la balconul situat la etajul patru, corpul G, al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, s-a petrecut un accident. La un moment dat, s-a desprins o bucată din tavanul fals, iar în cădere a surprins şi accidentat doi muncitori, în vârstă de 52 de ani şi, respectiv, 56 de ani. De asemenea, în cădere o bucată din planşeu a lovit şi un al treilea muncitor, de 31 de ani, care se afla la parterul clădirii. Muncitorul aflat la parter a suferit răni minore şi nu a necesitat internarea", a precizat inspectorul-şef al ITM Maramureş, Delia Târlea.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, compus din 11 etaje, se află în plin proces de reabilitare. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, aflat în reparţii capitale, continuă asistenţa medicală Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Maramureş: Intervenţia chirurgicală în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, o reuşită a chirurgilor de la SJU Medicii compartimentului de chirurgie buco-maxilo-facială a SJU Baia Mare a înregistrat un nou succes cu o intervenţie extrem de complicată în cazul unei paciente cu dublă fractură de mandibulă, cauzată de un accident de maşină produs în urmă cu câteva zile, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă...
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Operaţii 3D cu un aparat Einstein Vision, aflat în probe la SJU Medicii chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare vor putea efectua colecistectomii laparoscopice 3D, respectiv operaţii pentru reducerea stomacului (chirurgia obezităţii sau chirurgia bariatrică), cu aparatul Braun Einstein Vision, aflat în probă în unitatea medicală, precizează un...