Cele mai citite
 


OMS: Circa 10% dintre ruşi suferă de dereglări psihice
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Minte sanatoasa
 

Săptămâna trecută la Moscova a fost arestat un schizofernic care şi-a ucis şi mâncat tovarăşul de pahar, iar cu câteva zile înainte un alt bărbat alerga noaptea printr-o staţie de benzină, înţepându-i cu cuţitul pe toţi cei care îi ieşeau în cale... În condiţiile Rusiei contemporane, un om bolnav psihic nu poate fi internat forţat, ci doar dacă 'face ceva', de exemplu îi ameninţă pe cei din jur cu toporul. Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ vine cu o statistică alarmantă: 10% dintre ruşi suferă de dereglări psihice, notează cotidianul rus Utro.

Medicii afirmă că o prevenţie a acutizării bolilor psihice este posibilă doar cu ajutorul rudelor celor bolnavi. De asemenea, psihiatrii dezvăluie că de dereglări psihice suferă milioane de cetăţeni ruşi, însă în majoritatea cazurilor aceştia nu se adresează medicilor, chiar dacă prezintă simptome evidente.

În prezent, în Rusia se află în evidenţă psihiatrică 1,67 milioane de oameni, însă acestea sunt persoane cu boli psihice evidente. Alte 2,16 milioane de persoane figurează că ar fi consultat un medic psihiatru: în mod oficial, aceştia sunt oameni sănătoşi, dar care sunt nevoiţi să apeleze la psihiatru.

Potrivit OMS, de dereglări psihiatrice ar suferi cel puţin 10% dintre cetăţenii ruşi. Cea mai răspândită dereglare o constituie depresia. Experţii OMS afirmă că această boală constituie una dintre principalele cauze de invaliditate şi principala cauză a sinuciderilor, Rusia situându-se în ceea ce priveşte numărul actelor suicidare pe unul din primele locuri la nivel global.

De asemenea, potrivit OMS, circa 900.000 de ruşi sunt bolnavi de schizofrenie, iar pentru alţi 250-300.000 este caracteristică 'starea maniacală', de excitaţie necontrolată.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
Incendiile şi canicula continuă în Rusia: OMS exprimă temeri pentru sănătatea ruşilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a ruşilor, în contextul caniculei fără precedent şi a incendiilor de vegetaţie ce au curpins ţara, transmite miercuri Interfax.
OMS: Depresia, principala boală de care suferă adolescenţii Depresia este principala cauză a îmbolnăvirii şi invalidităţii în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, potrivit unui raport publicat miercuri de Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) privind sănătatea adolescenţilor, informează AFP.
OMS a inclus pe lista tulburărilor psihice dieta cu alimente crude, vegetarianismul şi iubirea Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat o listă extinsă cu tulburări şi afecţiuni psihice de natură să fie tratate de medicul psihiatru, incluzând la categoria afecţiuni dieta cu alimente crude şi vegetarianismul, relatează luni portalul MedVesti.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.