Cele mai citite
 


SCJU Târgu Mureş are datorii de peste 30 de milioane de lei
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că unitatea sanitară, care a fost clasificată în categoria I de competenţă de către Ministerul Sănătăţii, are datorii către furnizori de peste 30 de milioane de lei, din care circa 12 milioane de lei datorii scadente.
Dr. Gomotârceanu şi-a exprimat satisfacţia că SCJU Târgu Mureş a fost clasificat în categoria I de competenţă, arătând că este o recunoaştere a performanţelor de aici, însă şi-a manifestat şi speranţa că, dată fiind activitatea unităţii sanitare, spitalului să i se aloce şi un buget mai mare.
Acesta a spus că SCJU Târgu Mureş se confruntă cu problema subfinanţării în permanenţă, întrucât aici sunt aduse, prin intermediul SMURD, foarte multe cazuri complexe, dintr-un areal mare, care consumă extrem de multe resurse.
Florin Gomotârceanu a subliniat că există o propunere legislativă, ca spitalelor să li se aloce 90% din suma maximă aferentă serviciilor medicale şi cazării în aceste unităţi, însă la SCJU Târgu Mureş se lucrează la capacitate de 100% şi chiar peste capacitate. În pus, spitalul funcţionează în baza unor adiţionale la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate din 2010, neexistând încă un contract semnat, iar suma lunară acoperă sub 90% din necesar.
Potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii, până în prezent, cinci unităţi sanitare din ţară au fost clasificate în categoria I de competenţă, dar cu condiţia de a realiza, până la data de 31 decembrie 2011, un plan de conformare specific fiecărei unităţi: Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara,  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi.
Dr. Florin Gomotârceanu a precizat că spitalului din Târgu Mureş îi lipsesc trei specialităţi, însă se va colabora cu Spitalul Clinic Judeţean Mureş, pentru rezolvarea cazurilor de la Pneumologie şi Boli Infecţioase, iar pentru specializarea de Psihiatrie există personalul necesar şi urmează să înfiinţeze o linie de gardă. AGERPRES/(A, AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu mai are datorii faţă de furnizori Managerul spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu mai are datorii şi că toate plăţile către furnizori sunt la zi.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Comasarea IBCvT cu SCJU Târgu Mureş va duce la creşterea calităţii actului medical, susţine echipa managerială Comasarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş, aprobată de Guvern, va duce la creşterea calităţii actului medical, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Florin Gomotârceanu, managerul SCJU.
Dr. Radu Crişan: IBCvT Târgu Mureş a tratat 5.700 de pacienţi cu un buget pentru 5.000 Şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş, dr. Radu Crişan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia are finanţare pentru 5.000 de cazuri, în condiţiile în care a tratat 5.700, exprimându-şi speranţa ca bugetul pentru anul viitor să nu fie...
SCJU Târgu Mureş susţine că nu a încheiat contract cu Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că nu a încheiat niciun contract cu firma presupus a fi clonată, Hexi Farma, ci doar cu Hexi Pharma, iar aceasta în urma organizării unei licitaţii publice.