Cele mai citite
 


''Mită'' A (H1N1) în Bulgaria
duminică, 26 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Sofia, 26 iul - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Mai mulţi turişti străini au fost „amendaţi” la intrare în Bulgaria deoarece nu puteau prezenta un document care să dovedească că nu sunt bolnavi de nouă gripă.

Presa bulgară şi cea germană au semnalat cazuri în care nişte poliţişti de frontieră sau inspectori sanitari falşi au oprit maşinile unor cetăţeni germani explicându-le că, în conformitate cu prevederile unei legi recente, trebuie să prezinte un certificat că nu sunt infectaţi cu virusul gripal A (H1N1).

Nici o instituţie din lume nu eliberează un asemenea document şi bineînţeles că turiştii străini nu pot să-l prezinte, dar inspectorii sanitari falşi nu-i lăsau să-şi continue drumul până nu plăteau o sumă de bani. Victimele acestei practici în cele mai multe cazuri au fost cetăţeni germani de origine turcă care mergeau în Turcia în vacanţa de vară, dar şi cetăţeni olandezi.

Autorităţile bulgare afirmă că, la punctele de trecere a frontierei bulgare, turiştii străini nu trebuie să prezinte nici un document referitor la starea lor sanitară. Ambasada bulgară din Berlin a publicat pe site-ul său informaţii către cei care trec cu autoturismele lor prin Bulgaria. Turiştii sunt sfătuiţi să nu le plătească nimic persoanelor care le cer un certificat de gripă A (H1N1), ci să sune la Ambasada bulgară de la Berlin. Din partea sa, ADAC, cel mai mare club automobilistic din Germania şi Europa, îi avertizează pe membrii săi că în nici un caz să nu accepte ofertele unor persoane care se prezintă drept inspectori sanitari bulgari să-i imunizeze împotriva virusului A (H1N1). Nu există un vaccin împotriva noii gripe şi nici nu se ştie ce substanţa vă poate fi injectată, avertizează ADAC.

Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei susţine că problema cu falşii inspectori sanitari a existat în lunile mai şi iunie, dar acum nu mai este după ce poliţia de frontieră a luat măsurile necesare. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Alte opt cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Opt cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate, vineri, de Institutul Naţional Cantacuzino în rândul a 38 de copii sosiţi în ţară joi seara din Marea Britanie, unde au petrecut vacanţa într-o tabără.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
SUA: testele umane pentru un vaccin împotriva virusului A/H1N1 vor începe în august Washington, 23 iul /Agerpres/ - Institutele medicale de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (SUA) vor începe testele umane pentru definitivarea unui vaccin împotriva virusului A/H1N1 la începutul lunii august, a anunţat miercuri Universitatea Maryland, citată de CNN.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.