Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru cere demisia responsabililor de explozia consumului de etnobotanice
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PC Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului legislativ care prevede închisoarea până la douăzeci de ani pentru comercianţii de etnobotanice, precum şi demisia celor responsabili de explozia acestui fenomen.
"Când doi tineri ajung în două zile succesive la Urgenţe în urma manifestărilor violente legate de etnobotanice consider că e vorba de o urgenţă majoră şi o problemă de sănătate publică. Violenţa extremă în plenitudinea manifestării ca heteroagresivitate şi tentativă de sinucidere prin plăgi mutilante sunt noile forme clinice ale acestui tip de intoxicaţie. Victimele sunt părinţii care ajung să fie urmăriţi cu drujba, dar şi societatea, pentru că în toate aceste situaţii au fost mobilizate echipe de poliţişti şi jandarmi, iar medicii de la ambulanţă sau de la urgenţe au fost nevoiţi să instituie măsurile de resuscitare în condiţii de risc extrem. Cer de urgenţă adoptarea proiectului legislativ ce prevede închisoare de până la 20 de ani pentru cei care ne transformă viaţa în coşmar şi totodată demisia celor care au tratat fără responsabilitate acest fenomen atât la nivel local, cât şi la nivel central", afirmă Ciuhodaru într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Deputatul este de părere că pentru pierderea vieţilor tinerilor din cauza etnobotanicelor demnitarii responsabil nu ar trebui să aibă imunitate.
"Ministrul Sănătăţii a considerat că etnobotanicele omoară aşa cum şi 'tramvaiul mai calcă oameni uneori'. Mă întreb doar dacă nepromulgarea legii privind interzicerea etnobotanicelor pe care am iniţiat-o de la Iaşi, adoptată de Camera Deputaţilor înainte de Ordonanţă, în urmă cu an, este cauza exploziei consumului de etnobotanice în special în Regiunea de Nord-Est, care se distinge în privinţa consumului, înregistrând un procent de 19,9%, fiind urmată de Regiunea de Sud-Est, cu o prevalenţă declarată de 15,1%", spune deputatul.
El precizează că începutul consumului de droguri are loc la vârste timpurii, sub 14 ani, fiind 13% consumatori, 14-15 ani - 10%, 16-17 ani - 41,3%, iar accesibilitatea drogurilor este ridicată în locurile de petrecere a timpului liber, precum discoteci, baruri etc., 23,4% dintre adolescenţii de clasa a XII-a menţionând că le pot procura uşor în aceste locuri, iar 17,8 % - chiar foarte uşor - şi la petrecerile cu prietenii - 18% declarând că le pot procura în aceste locuri uşor, iar 12,8% - foarte uşor. AGERPRES/(AS-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Etnobotanicele, folosite de un student în sesiune Un tânăr a încercat să scape de stresul acumulat în prima sesiune de examene din viaţa lui folosind produse etnobotanice.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea pedeapsa maximă pentru agresorii personalului medical Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PC, solicită adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ care prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor de către poliţişti.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.