Cele mai citite
 


Cluj: Bloggerii clujeni vor să gătească o frigăruie de 100 de metri
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bloggerii clujeni vor să gătească, la prima ediţie a festivalului Zilele Clujului, o frigăruie de o sută de metri lungime.
Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, "bucătarul" principal va fi bloggerul culinar Adrian Hădean, care a decis ca frigăruia să le fie oferită clujenilor care participă la festival pentru o donaţie modică, iar banii adunaţi să fie oferiţi unei asociaţii care se ocupă de tinerii ce suferă de insuficienţă renală.
"Această boală cumplită nu iartă şi, din păcate, mulţi dintre copiii care suferă de insuficienţă renală cronică se îndreaptă spre un destin nemilos, care nu le permite să ajungă la vârsta maturităţii. A merge la mare este pentru aceşti tineri un vis, iar condiţiile speciale pe care le impune necesitatea de a face zilnic dializă transformă un lucru banal pentru noi într-un vis greu de îndeplinit", susţine Adrian Hădean.
Banii strânşi vor fi donaţi Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", pentru ca un grup de 35 de persoane, cu vârste între 7 şi 25 de ani, care fac dializă de trei ori pe săptămână, să beneficieze de o vacanţă la mare.
În timpul vacanţei aparatul de dializă va fi şi el transportat, ceea ce creşte costurile. Pentru a fi pus în practică, acest proiect necesită suma de 50.000 de lei, care include şi biletele de avion pentru copii şi tineri, deoarece aceştia nu suportă transportul rutier pe distanţe mari.
"Gestul bloggerilor clujeni este unul remarcabil. Este pentru prima dată când o comunitate atât de diversă se alătură cu atât de mult entuziasm asociaţiei noastre în dorinţa de a aduce bucurie şi speranţă şi un pic de sare lângă gustul amar continuu pe care îl simt zilnic aceşti copii", a afirmat directorul asociaţiei, Emanuel Ungureanu.
Frigăruia va fi prăjină pe un cuptor lung de peste 100 de metri. "Este un record unic în lume şi chiar dacă nu am solicitat organizaţiilor internaţionale omologarea lui, clujenii care vor fi alături de noi, pe 28 mai, vor putea fi mândri să deguste un preparat delicios, realizat în condiţii unice în lume", a explicat Adrian Hădean.
Festivalul Zilele Clujului se va desfăşura în perioada 27 mai - 3 iunie. AGERPRES/(A, AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă au petrecut zile de neuitat în tabăra 'Lumina de Acasă' Tabăra "Lumina de Acasă", la care au participat 40 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă, le-a oferit acestor "curajoşi luptători pentru viaţă", şapte zile de vacanţă binemeritată la Cluj-Napoca, spune Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi...
Cluj: Tabără unică la nivel naţional, dedicată copiilor cu boli cronice de rinichi, organizată cu sprijinul primăriei Peste 50 de copii cu suferinţe renale cronice participă zilele acestea, la mare, la o tabără organizată de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie 'Delia Grădinaru' şi Primăria municipiului Cluj-Napoca, un proiect unic la nivel naţional.
Cluj: Copii cu suferinţe renale cronice, în tabără la mare, sub tratament medical Peste 30 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică, trataţi prin dializă, sau care au suferit un transplant renal, vor petrece câteva zile de vacanţă, între 14 şi 23 august, în trei centre medicale de pe Litoralul Mării Negre, din staţiunile Mamaia, Constanţa şi Mangalia.
Cluj: Vacanţă fără griji, pentru 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă Un grup de 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă petrec câteva zile de vacanţă, începând de vineri, până în 4 ianuarie 2013, într-o tabără organizată pentru ei de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", la Hotelul "Univers T" din Cluj-Napoca, aflat în administraţia Consiliului...
Cluj: Sute de femei aşteptate la crosul pentru sprijinirea copiilor dependenţi de dializă Sute de femei de toate vârstele sunt aşteptate sâmbătă să participe la 'Crosul divelor' pentru a sprijini Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie 'Claudia Safta', care are în grijă 100 de copii cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.
Cluj: Tabără pentru copii şi tineri dependenţi de dializă Un număr de 35 de copii şi tineri din toată ţara, dependenţi de dializă, îşi petrec sfârşitul de an împreună, începând de marţi, într-o tabără organizată de Consiliul Judeţean la un hotel din Cluj-Napoca.