Cele mai citite
 


Comisie Senat: Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iniţiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri a primit, marţi, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului.
Conform proiectului legislativ, fumatul este interzis complet în spaţiile închise, iar pe terase va putea fi în continuare permis atât timp cât spaţiul este delimitat de un perete.
Iniţiatorul, deputatul PSD Manuela Mitrea, nu a admis niciun fel de excepţii sau derogări de la aceste reguli.
Membrii comisiei senatoriale au adoptat, însă, un amendament propus de senatorul PDL Tudor Udriştoiu, care prevede posibilitatea fumatului în localuri destinate exclusiv fumătorilor de peste 18 ani.
Tudor Udriştoiu a spus că dacă o astfel de lege "discriminatorie" va fi adoptată, el nu va mai putea veni la lucrările Senatului, cu toate că va încerca să treacă pe ţigări electronice. 
"Se pune problema că unii oameni nu pot (să se lase de fumat - n.r.), asta înseamnă că îi excludem. Se pune problema că interzicem accesul în orice loc public la 35-40% din populaţie. Dacă ne referim la fumători pasivi - asta cu mâna a treia, să fim serioşi, (...) e o poveste care nu are nimic medical în ea - de acord, face rău la ceilalţi, dar noi unde trăim, noi nu avem voie să avem un restaurant unde să ne simţim bine?", a spus Udriştoiu.
Sancţiunile propuse în proiectul de lege pentru nerespectarea acestor prevederi vor atrage amenzi între 500 şi 5.000 de lei, care, potrivit unui amendament al comisiei, vor deveni venit la bugetul de stat destinat programelor de sănătate.
Proiectul va intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată. AGERPRES/(AS - Diana Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Senat: Interzicerea fumatului în instituţiile publice, propunere legislativă adoptată de plen Fumatul în instituţiile publice este complet interzis, a hotărât miercuri plenul Senatului prin adoptarea unei propuneri legislative care a modificat Legea nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
Comisie Senat: Raport favorabil propunerii ca MS să devină unitate de achiziţii centralizate pentru spitale Senatorii din Comisia pentru sănătate au întocmit, marţi, un raport de admitere a proiectului de lege privind aprobarea ordonanţei care vizează desemnarea Ministerului Sănătăţii (MS) ca unitate de achiziţii publice centralizate pentru unităţile sanitare cu paturi.
UPDATE Comisia pentru sănătate de la Cameră: Dezbaterile pe proiectul privind fumatul se amână pentru săptămâna viitoare Deputatul PSD Rodica Nassar, membru în Comisia pentru sănătate, a anunţat, marţi, că şedinţa acestui for în care urma să se discute proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului se amână pentru săptămâna viitoare.
Aurelia Cristea (PSD) vrea interzicerea fumatului în maşină dacă se află în ea copii sau femei însărcinate Deputatul PSD Aurelia Cristea a anunţat marţi că a depus un amendament la proiectul de modificare a legii privind interzicerea fumatului în spaţiile publice, conform căruia nu va fi permis fumatul în maşina proprietate personală dacă se află în ea copii sau femei însărcinate.
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...