Cele mai citite
 


De ce evreii din New York cu rădăcini est-europene trăiesc atât de mult?
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă vor studia celulele stem aparţinând evreilor din New York care au rădăcini est-europene, într-o încercare de a afla care este secretul longevităţii lor, având în vedere că mulţi dintre ei ajung să trăiască şi 100 de ani, relatează marţi Daily Mail.
Mulţi dintre membrii grupului de referinţă ating vârste matusalemice, în ciuda faptului că beau, fumează sau consumă mâncăruri cu multă grăsime. Pentru a elucida acest mister, experţii speră să descifreze incredibilul ADN al acestor persoane.

Cercetătorii de la Cornell Medical College din New York vor demara un studiu al celulelor stem aparţinând unui număr de 12 evrei ashkenazi, care fac parte dintr-un grup puternic persecutat, provenit din Rusia. Experţii cred că anii în care căsătoriile erau contractate doar între membrii comunităţii - şi de aici existenţa unor trăsături genetice comune - ar fi putut contribui la creşterea speranţei de viaţă pentru această categorie de persoane. Într-o încercare de a afla de ce evreii ashkenazi trăiesc atât de mult, cercetările vor avea în vedere organe precum inima, plămânii, ficatul, precum şi diferite tipuri de celule.

Medicul Todd Evans, cercetătorul care conduce studiul, este uimit de faptul că aceste 'celule ale longevităţii' împidică producerea atacurilor de inimă, dezvoltarea cancerului, dar şi alte afecţiuni care pun în pericol viaţa. 'Motivul pentru care evreii ashkenazi trăiesc atât de mult nu este acela că ei duc o viaţă sănătoasă. De multe ori, căsătoriile în sânul aceleiaşi comunităţi poate avea efecte dezastruoase, însă în acest caz în anumite familii s-a înregistrat un efect opus. Membrii acestora dezvoltă numai într-o măsură foarte mică boli cardiovasculare, cancer, afecţiuni neurodegenerative sau diabet. De aceea, noi credem că un aspect al rezistenţei lor în faţa bolilor se bazează pe celulele stem', a declarat medicul Todd Evans pentru The New York Post.

Doctorul Evans şi colegii acestuia vor extrage celule stem din sângele evreilor în vârstă, iar apoi le vor transforma în celule ale unor organe vitale, create cu ajutorul 'genelor sănătoase'. Celulele asupra cărora s-a intervenit vor fi supuse unor teste de stres, iar apoi vor fi evaluate pentru a se constata cât de bine au suportat factorii externi. Va fi nevoie de o perioadă de timp pentru a se trage concluzii pertinente, însă se speră ca studiul să ajute la descifrarea codului genetic responsabil de o viaţă îndelungată.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acad. Laurenţiu M. Popescu a conferenţiat la Lugano şi Milano despre raportul dintre telocite şi celule stem Academicianul Laurenţiu M. Popescu, descoperitorul telocitelor, a ţinut la Lugano (Elveţia) o prelegere despre raportul dintre telocite şi celulele stem la cea de-a IV-a Conferinţă de Celule Stem, cu această ocazie fiind prezentate şi acceptate unele date care "zdruncină" dogma celulelor stem, ca singurul...
Noi informaţii despre rolul celulelor stem în anumite tipuri de cancer Bolnavii de leucemie care prezintă celule stem canceroase deosebit de active au şanse de supravieţuire mai puţin favorabile, conform unui studiu publicat marţi, studiu ce confirmă ipoteza conform căreia celulele stem îndeplinesc un rol extrem de important în evoluţia acestei maladii, informează AFP.
Lipsa donatorilor de organe i-a determinat pe cercetatori sa construiasca ficati miniaturali din celule stem Cercetatorii japonezi au reusit sa creeze ficati miniaturali si functionali (lobi) din celule stem, in laborator;
CRYO-SAVE ELIBEREAZA INCA O PROBA DE CELULE STEM - O FETITA IN VARSTA DE SASE ANI CU PARALIZIE CEREBRALA ESTE TRATATA CU PROPRIILE CELULE STEM STOCATE DE CRYO-SAVE DIN SANGELE CORDONULUI OMBILICAL Cu sase ani in urma, un cuplu din Portugalia a decis la nasterea fetitei lor sa-i depoziteze celulele stem recoltate din sangele cordonului ombilical la Banca Cryo-Save (Euronext: CRYO, „Cryo-Save"). Saptamana trecuta, fetita a fost tratata la Universitatea Duke din Statele Unite cu propriile celule...
Celulele stem îi fac pe şoareci rezistenţi la HIV Washington, 3 iul /Agerpres/ - Cercetătorii americani au descoperit o nouă metodă de tratament împotriva SIDA: introducerea de celule stem modificate în organisme duce la creşterea imunităţii faţă de HIV, potrivit unui studiu publicat în numărul de vineri al revistei Nature Biotechnology, relatează AFP...
Cercetători americani au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide cancerul Cercetători de la Harvard Medical School au creat în laborator celule stem modificate genetic pentru a ucide tumorile canceroase cerebrale.