Cele mai citite
 


Germania: O femeie a murit din cauza unei boli provocate de o bacterie intestinală
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 83 de ani este prima victimă a unei boli provocate de bacteria intestinală Escherichia coli cu tulpina O157:H7, care se extinde în Germania şi care a determinat decretarea alertei sanitare, relatează marţi agenţia spaniolă de presă EFE.
Autorităţile au înregistrat până acum peste 300 de cazuri suspecte, majoritatea în nordul ţării, cu peste 40 de bolnavi spitalizaţi în stare gravă. Responsabilii sanitari încearcă să găsească focarul epidemiei.

În cazurile mai grave, bacteria respectivă poate provoca diaree cu sânge, cauza morţii bătrânei din landul Saxonia Inferioară, după cum a anunţat marţi, la Hanovra, Ministerul Sănătăţii din acest land.

Persoanele grav bolnave prezintă sindromul hemolitic-uremic (SUH), care se caracterizează prin insuficienţă renală, anemie hemolitică microangiopatică, trombocitopenie, defecte de coagulare şi semne neurologice variabile.

Se pare că este vorba de o tulpină a bacteriei 'Escherichia coli' cu înaltă rezistenţă la antibiotice - ceea ce îngreunează tratamentul - şi care afectează mai ales femeile şi copiii.

Institutul Robert Koch din Berlin a informat că la origine s-ar putea afla verdeţuri contaminate cu băligar lichid folosit pentru îngrăşăminte.

Experţii institutului nu exclud posibilitatea ca focarul să fie încă activ.

Totodată, nu exclud posibilitatea ca persoanele afectate să se fi îmbolnăvit prin consumul de produse lactate sau cărnuri semicrude, având în vedere că fierberea alimentelor ucide imediat bacteria.

Autorităţile sanitare germane au informat că primele cazuri s-au înregistrat la mijlocul acestei luni în landurile Saxonia Inferioară, Brema, Hamburg şi Schleswig-Holstein, toate din nordul Germaniei. Au apărut însă şi în Hessa, Renania de Nord-Westfalia şi Mecklenburg-Pomerania Inferioară.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rezistenţa la antibiotice, pentru prima dată abordată într-o reuniune la Naţiunile Unite Liderii mondiali participanţi la Adunarea Generală a ONU de la New York au cerut miercuri guvernelor, medicilor, laboratoarelor şi consumatorilor să se mobilizeze pentru a ţine sub control pericolul tot mai mare pe care îl reprezintă superbacteriile rezistente la antibiotice, cauza a numeroase boli din...
Rezistenţa la antibiotice ameninţă sănătatea populaţiei globului (OMS) Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă un "pericol imens pentru sănătatea mondială", a afirmat luni şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, prezentând prima anchetă a organizaţiei pe această temă.
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
Bolile infecţioase dezvoltă rezistenţă la antibiotice Bolile infecţioase se redirecţionează pe rezistenţa la antibiotice a subliniat miercuri prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, cu prilejul Zilelor Medicale ale Institutului de Boli Infecţioase " Matei Balş".
Bacteria rezistentă la antibiotice descoperită la un pacient decedat în Belgia Un locuitor al capitalei belgiene a decedat în iunie la întoarcerea din Pakistan, ţara sa de origine, unde fusese infectat cu o bacterie rezistentă la aproape toate antibioticele, a indicat vineri un responsabil al spitalului belgian unde pacientul a fost tratat, informează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Rezistenţa la antibiotice ne ameninţă pe toţi Creşterea rezistenţei la antibiotice reprezintă o ameninţare enormă la adresa sănătăţii la nivel mondial", a declarat, luni, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan, prezentând primul sondaj al organizaţiei sale pe această temă.