Cele mai citite
 


Horia Cristian: Marţi va fi adevăratul test al lui Emil Boc dacă poate conduce România
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul liberal de Timiş Horia Cristian a declarat că marţi va fi adevăratul test al lui Emil Boc dacă poate conduce România în continuare, deoarece PDL are de trecut în Cameră mai multe legi organice.
'După Convenţia PDL s-a dat adunarea generală. Va fi adevăratul test al lui Emil Boc, dacă el poate sau nu să conducă România în continuare. Ei nu au trecut în această sesiune parlamentară nicio lege organică şi chiar au o mare problemă, pentru că au un număr foarte mare de legi organice pe care vor să le treacă şi nu le-au putut trece pentru că nu au avut majoritate şi nu au reuşit să facă 166 de prezenţe în Cameră. Acum, după Convenţie, este marele test prin care încearcă să vadă dacă pot sau nu să facă această majoritate', a explicat marţi Horia Cristian.
Deputatul a subliniat pentru AGERPRES că, în opinia sa, democrat-liberalii nu vor reuşi să facă această majoritate, aşa cum nu au reuşit de multe alte ori, deşi au mai încercat şi crede că va fi un semnal foarte puternic pentru schimbarea echilibrului de forţe şi în Camera Deputaţilor, ca şi în Senat. În acest sens, el estimează că există foarte mari şanse ca sesiunea parlamentară să nu se încheie cu actuala structură de forţe politice, încă existând posibilitatea unei modificări a echilibrului de forţe din Camere.
'Nu cred că UDMR, în sine, trebuie să acţioneze ca un tot unitar şi aici discutăm despre parlamentari inclusiv din rândul PDL şi ai minorităţilor, care chiar ar putea să vină alături de USL. Vreau să vă spun că la moţiunea pe sănătate, parlamentarii minorităţilor, deşi au bătut palma, nu au votat. Dacă ar mai fi făcut parte din această coaliţie care conduce România, ar fi votat împotriva moţiunii. Or, ei nu au votat împotriva moţiunii, ci nu au votat deloc. (...) Ideea este că echilibrul de forţe nu depinde în totalitate de UDMR. Da, dacă UDMR se decide să schimbe aliaţii, atunci este un pas hotărâtor, dar nu depinde în totalitate de UDMR', a mai spus Cristian. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Autorităţile locale să apeleze, cu încredere, la parteneriatele public-private Premierul Emil Boc a lansat un apel, sâmbătă, către autorităţile locale din ţară să apeleze la parteneriatele public-private, ca instrumente puse la dispoziţie de stat, pentru a-şi completa necesarul financiar de dezvoltare.
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea Uniunii Democrate Maghiare din România /UDMR/ de nominalizare a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Borbely Laszlo.
Horia Cristian: Moţiunea pe Sănătate este ca o moţiune de cenzură Moţiunea pe Sănătate, care este prezentată luni şi dezbătută în Camera Deputaţilor, ar putea fi considerată ca o moţiune de cenzură, deoarece ea nu este adresată, în exclusivitate, Ministerului Sănătăţii, ci Guvernului României, conţinând capitole care îi sunt adresate direct premierului, a declarat...
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Emil Boc: Până la sfârşitul anului trebuie să avem o nouă lege a sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, luni seară, la televiziunea publică că până la sfârşitul acestui an trebuie ca România să aibă o nouă lege a sănătăţii acest lucru fiind prevăzut în angajamentul cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
Emil Boc: Sper ca în privinţa parteneriatului public-privat, UE să aibă cu România aceeaşi deschidere ca şi cu alte ţări membre Premierul Emil Boc şi-a exprimat miercuri, în discursul susţinut la conferinţa financiară organizată de Forum Invest şi BNR, speranţa ca UE să aibă în privinţa parteneriatului public-privat aceeaşi deschidere faţă de România pe care a avut-o în trecut cu alte ţări membre, în condiţiile în care "regimul...