Cele mai citite
 


Luni a intrat în vigoare la New York interdicţia de la fuma în parcuri
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
De luni, cine fumează într-un parc din New York este pasibil de o amendă de 50 de dolari. Noua legislaţie anti-fumat, votată în februarie, la iniţiativa primarului Michael Bloomberg, fost fumător devenit duşman convins al ţigărilor, prevede că cele 1.700 de parcuri şi cei 22,5 km de plajă ai oraşului sunt protejaţi de nicotină de luni, relatează AFP.
În locurile publice au fost instalate panouri de avertizare. La New York, încă din 2003 este interzis fumatul în baruri şi restaurante, ţigările fiind interzise încă dinainte la locul de muncă.

Pentru a sensibiliza opinia publică, departamentul de sănătate şi igienă mentală a anunţat lansarea unei campanii la televiziune, metrou şi în presa scrisă. Aflat în fruntea acţiunii, primarul Bloomberg a asigurat că spaţiile publice vor fi 'mai plăcute, mai sănătoase şi mai curate'. 'Fumătorii pasivi sunt supuşi unui risc serios, iar expunerea redusă a newyorkezilor la fum este un pas în a face din oraşul nostru unul mai sănătos', a adăugat el.

Directorul serviciilor de sănătate a afirmat, la rândul său, că, de acum, copiii vor putea 'să se joace fără să înveţe cum să ajungă fumători'. Fumatul este cauza unei treimi din decesele care puteau fi evitate în oraş, potrivit primăriei. La problema sanitară se adaugă cea a gunoiului. Conform cifrelor oficiale, mucurile de ţigări reprezintă 75% din gunoiul de pe plaje, ele descompunându-se în mai mult de 18 luni.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Autorităţile locale şi instituţiile publice s-au pregătit pentru aplicarea legii antifumat - grupaj I În instituţiile publice locale s-au luat deja măsuri pentru aplicarea din 16 martie a legii antifumat, fiind amenajate spaţii destinate fumătorilor în afara sediilor instituţiilor, iar autorităţile cu rol în implementarea legii s-au pregătit pentru efectuarea de controale în localurile publice.
Fumatul în primele 30 de minute de după trezire, periculos pentru sănătate Un studiu realizat de cercetătorii Colegiului de Medicină Penn State din Marea Britanie arată că pacienţii care fumează în primele 30 de minute de după trezire sunt cu 79% mai predispuşi să dezvolte cancer pulmonar decât cei care amână fumarea primei ţigări cel puţin cu o oră.
Cum renuntam la fumat? – partea 1 Mai mult de jumatate din pacientii care imi intra pe usa sunt fumatori, iar din acestia o treime sunt obezi, alta treime sufera de boli cardiovasculare si cealalta parte de boli digestive. 60% din pacientele abia intrate la menopauza au osteoporoza si sunt fumatoare. Primul meu sfat logic si de...
Societatea Română de Pneumologie: 85% dintre bolnavii de cancer bronhopulmonar sunt fumători Aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, a declarat joi într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Pneumologie Florin Mihălţan.
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.