Cele mai citite
 


Mugurel Surupăceanu (PSD): Vom modifica titlul moţiunii pe tema etnobotanicelor şi o vom depune din nou
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu s-a declarat stupefiat de faptul că moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor nu a fost înregistrată de Biroul permanent al Camerei şi a arătat că opoziţia va modifica titlul acestui document, care va fi depus din nou.
"Îmi exprim stupefacţia faţă de modul în care conducerea Camerei Deputaţilor a refuzat înregistrarea moţiunii denumită "PDL - partidul drogurilor libere". Înţeleg că nu le place titlul moţiunii, că e o chestiune strict politică de faptul că este îndreptată împotriva PDL, care în acest moment are şi premierul în Guvern şi are şi majoritatea. Era firesc ca această problemă să aparţină partidului majoritar, care a construit această Coaliţie majoritare. Dar o vom adapta, îi vom modifica titlul în aşa fel încât în perioada următoare să o depunem. Sperăm să fie acceptată pentru că până la urmă este important conţinutul şi nu titlul acestei moţiuni", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Surupăceanu.
El a precizat că această moţiune este necesară în condiţiile în care peste 50.000 de tineri consumă droguri sub toate aspectele.
Surupăceanu a menţionat că Guvernul a respins 24 de iniţiative cu privire la produsele stupefiante şi psihotrope, criticând acest demers al Executivului.
"Guvernul nu a alocat niciun leu în scopul prevenirii consumului de droguri. Suntem singura ţară din Europa care nu avem alocate fonduri pentru prevenirea consumului de droguri", a adăugat social-democratul.
Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a afirmat că restituirea moţiunii simple privind etnobotanicele de către Biroul permanent reprezintă o premieră pentru cei 20 de ani de parlamentarism.
El a mai susţinut că în acest caz s-a încălcat Regulamentul Camerei pentru că neîndeplinirea condiţiilor de către moţiunea simplă a fost constatată de vicepreşedintele Camerei şi nu de preşedintele acestui for.
La conferinţa de presă au participat şi deputatul conservator Tudor Ciuhodaru şi un pacient - ambii îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate cu mesajul "Nu toate frunzele sunt bune!"
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să retrimită opoziţiei moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor, intitulată "PDL - partidul drogurilor uşoare", deoarece există o inadvertenţă între adresa care a însoţit depunerea documentului şi titlul moţiunii, a precizat secretarul Dumitru Pardău.
"Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a restituit moţiunea simplă semnată de PSD si PNL celor două grupuri parlamentare care au iniţiat-o, pentru că nu respectă articolul 158 care prevede foarte clar ce trebuie să conţină sau cu ce obiect trebuie să vină o moţiune simplă. Apoi au avut şi o greşeală tehnică: când au depus ieri moţiunea avea adresa de înaintare 'PDL-partidul drogurilor uşoare', iar în titlul ei ca moţiune apare 'PDL-Partidul Drogurilor Libere'. Este o inadvertenţă între adresa de înaintare şi titlul moţiunii", a spus Pardău. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Cseke Attila acuză iniţiatorii moţiunii pe tema etnobotanicelor că politizează un fenomen preocupant pentru toată lumea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", iniţiatorii acesteia - PSD şi PNL - că politizează un fenomen care ar trebui să preocupe pe "toată lumea" şi că fenomenul legat de consumul de...
Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii vor dezbate, luni, în plen moţiunea simplă înaintată de PSD şi PNL pe tema etnobotanicelor urmând ca marţi să fie acordat votul final.
UPDATE/Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii au respins, marţi, cu 135 de voturi pentru, 164 împotrivă şi trei abţineri, moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" iniţiată de PSD şi PNL.
Vaslui: Senatorul Doina Silistru (PSD) doreşte schimbarea legislaţiei privind etnobotanicele Senatorul PSD de Vaslui Doina Silistru are în vedere pentru noua sesiune parlamentară modificarea anexelor la Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi la Legea 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope...
USL intenţioneză să depună o moţiune simplă pe tema etnobotanicelor săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor Uniunea Social Liberală intenţionează să depună săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă tema etnobotanicelor, anunţat joi purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu.