Cele mai citite
 


Neamţ: Directorii Spitalului judeţean au demisionat din cauza subfinanţării unităţii sanitare
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ a rămas fără conducere după ce ambii directori şi-au înaintat demisiile din funcţie.
Doctorul Sorin Ciobanu, fost manager, şi doctorul Cristian Petrovici, fost director medical, au motivat, în demisii, finanţarea redusă asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate.
"Finanţarea spitalului este pe 819 paturi deşi am preluat aproape 200 de oameni de la cele două spitale desfiinţate din judeţ. Nu îmi pot permite să semnez contractul-cadru cu Casa de Sănătate mai ales că bugetul pentru salarii va depăşi 70 la sută din totalul cheltuielilor, ceea ce este interzis prin lege", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, doctorul Sorin Ciobanu.
Potrivit acestuia, spitalul ar avea nevoie de minimum şase milioane de lei lunar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, însă finanţarea este redusă cu două milioane de lei lunar.
Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ, Valerică Frăţilă, a declarat, pentru AGERPRES, că situaţia de la spital poate fi rezolvată printr-un "bun management".
"Un bun management la spital ar putea rezolva situaţia actuală. De asemenea, prin apariţia legii parteneriatului public-privat se pot rezolva problemele de finanţare", a afirmat Frăţilă.
Conducerea Consiliului Judeţean Neamţ, instituţie care are în subordine Spitalul judeţean, nu a dorit să comenteze situaţia şi a menţionat că miercuri va avea loc şedinţa consiliului de administraţie al spitalului, în care va fi analizată problema.
În urma desfiinţării spitalelor de la Roznov şi Bicaz, personalul celor două unităţi a fost preluat de Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, concomitent cu desfiinţarea, prin ordinul ministrului sănătăţii, a 30 de paturi. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: A fost numită noua echipă de conducere a Spitalului judeţean de urgenţă Consiliul de Administraţie al Spitalului judeţean de urgenţă din Piatra Neamţ a numit, miercuri, noua echipă managerială a unităţii sanitare.
Neamţ: A fost numit un nou director la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a semnat, miercuri, o dispoziţie prin care l-a numit în funcţia de director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă pe Liviu Negelschi.
EXCLUSIV Neamţ: Staţiunea balneo-climaterică Neguleşti va fi transformată în secţie externă a spitalului judeţean Pavilionul principal al staţiunii balneo-climaterice de la Neguleşti va deveni o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, urmând ca cele 70 de paturi să fie destinate persoanelor aflate în convalescenţă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Neamţ: Preşedintele Consiliului Judeţean crede că spitalul din Bicaz va fi redeschis luna aceasta Spitalul orăşenesc din Bicaz ar putea fi redeschis curând după ce ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a aprobat solicitarea autorităţilor judeţene de transferare a 71 de paturi de la Staţiunea Bălţăteşti la această unitate sanitară.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.