Cele mai citite
 


Opoziţia solicită în moţiunea "PDL - partidul drogurilor uşoare" votul împotriva incapacităţii manageriale a Guvernului Boc
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii Partidului Naţional Liberal (PNL, în Opoziţie) şi cei ai Partidului Social Democrat (PSD, în Opoziţie) solicită în moţiunea simplă "Partidul Democrat Liberal (PDL) - partidul drogurilor uşoare" votul împotriva incapacităţii manageriale a Guvernului Boc de a gestiona problema etnobotanicelor.
"A sosit momentul să luăm măsuri împotriva acestui Guvern incompetent, iar prin votul nostru ne exprimăm tranşant poziţia cu privire la această importantă problemă de politică internă. Guvernul condus de Emil Boc nu şi-a concentrat activitatea nici pe combaterea fenomenului aşa cum ar fi trebuit şi nici pe prevenirea acestuia", afirmă deputaţii Opoziţiei.
Opoziţia critică faptul că autorităţile nu iau măsuri să închidă "magazinele de vise". În plus, PNL şi PSD menţionează că OUG 6/2010 nu a produs efecte benefice decât pentru comercianţii de etnobotanice, care deşi obligaţi de prevederile acestui act normativ nu au distrus niciun gram de produs psihotrop din stocurile rămase, după cum menţionează Ministerul Sănătăţii în adresa 59082 din 18 octombrie 2010.
"Numeroasele cazuri de intoxicare şi chiar decesul unor consumatori de astfel de plante ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru Guvern şi pentru Coaliţia majoritară din Parlament, care însă refuză să adopte măsurile de interzicere a comercializării etnobotanicelor", se susţine în moţiunea simplă.
PNL şi PSD arată că raportul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului indică o prevalenţă a consumului de droguri de 2,7% în rândul românilor cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani, motiv pentru care România a ajuns pe locul pe locul 10 din 28 de ţări la capitolul deceselor survenite pe fondul consumului de astfel de substanţe şi pe locul patru ca număr de consumatori.
Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL au depus marţi la Camera Deputaţilor moţiunea simplă intitulată "PDL - partidul drogurilor uşoare", a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, în şedinţa de plen.
El a precizat că moţiunea este semnată de 140 de deputaţi.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat că, având în vedere că din 1990 şi până astăzi nu a mai fost depusă o moţiune simplă împotriva unui partid, moţiunea Opoziţiei o să fie analizată la Biroul Permanent pentru a se constata dacă "este admisibilă în conformitate cu Regulamentul şi cu normele constituţionale". AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii vor dezbate, luni, în plen moţiunea simplă înaintată de PSD şi PNL pe tema etnobotanicelor urmând ca marţi să fie acordat votul final.
USL intenţioneză să depună o moţiune simplă pe tema etnobotanicelor săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor Uniunea Social Liberală intenţionează să depună săptămâna viitoare, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă tema etnobotanicelor, anunţat joi purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu.
Tudor Ciuhodaru (PSD): Legea privind produsele etnobotanice, pe ordinea de zi a Camerei Deputatul social democrat Tudor Ciuhodaru atrage atenţia asupra faptului că legea privind interzicerea comercializării produselor etnobotanice a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi subliniază că adoptarea acesteia reprezintă 'un pas important' pentru sănătatea românilor.
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Codrin Ştefănescu cere premierului să elaboreze OUG privind interzicerea comerţului cu etnobotanice Vicepreşedintele PRM Codrin Ştefănescu susţine toţi primarii, indiferent de culoarea politică, care doresc desfiinţarea 'magazinelor de vise' şi a solicitat din nou premierului Emil Boc să emită o ordonanţă de urgenţă privind interzicerea în totalitate a comerţului cu produse etnobotanice, în caz contrar...
Emil Boc: Guvernul va decide miercuri asupra actului normativ privind etnobotanicele Guvernul va dezbate, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării şi consumului de plante etnobotanice, a anunţat, marţi, primul-ministru Emil Boc.