Cele mai citite
 


Starea copilului ajuns cu arsuri la 'Grigore Alexandrescu' se menţine gravă
luni, 20 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 20 iul /Agerpres/ - Starea copilului în vârstă de opt ani, ajuns la sfârşitul săptămânii, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Grigore Alexandrescu" din Capitală cu o echipă SMURD, în urma unor arsuri, se menţine în continuare gravă, el rămânând în tratament, cu un pronostic vital rezervat şi urmând să fie supus, în zilele sau săptămânile următoare, unui protocol terapeutic medico-chirurgical complex şi specific.

Potrivit prof. dr. Dan Mircea Enescu, manager al spitalului, copilul are arsuri pe o suprafaţă de 70% din suprafaţa corpului, produse prin flacără. Accidentul s-a produs în mediul casnic şi a dus la producerea unor leziuni grave, extensive.

Copilul a fost internat de urgenţă şi s-a trecut imediat la un tratament complex, interdisciplinar, de deşocare, evaluare şi debridare chirurgicală a leziunilor, tratamente locale şi complex terapeutic suportiv general.

Echipele terapeutice ale Clinicii de Chirurgie Plastică - Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri şi ale Secţiei de terapie intensivă sunt implicate în procesul terapeutic.

Specialiştii menţionează că, în cazul arsurilor extensive şi profunde (flacără, electrocuţie, lichide fierbinţi, substanţe chimice), durata tratamentului iniţial, estimată după un scor internaţional, este, în medie, de o zi pe procent de suprafaţă arsă profundă (gradul III), incluzând repetate intervenţii chirurgicale seriate, deşocare şi stabilizare, susţinere metabolică, hematologică şi imună, reabilitare-reconstrucţie precoce.

Menţionăm că, în ultimele două luni, în Clinica Plastică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", pe lângă cazurile numeroase de gravitate medie, au fost asistaţi opt copii cu arsuri de gravitate extremă (arsuri profunde - gradul III, acoperind peste 60% din suprafaţa corporală, cu leziuni asociate, arsuri de căi respiratorii şi alte traumatisme), a precizat prof. dr. Dan Mircea Enescu. Toţi aceşti copii au supravieţuit accidentelor foarte grave suferite. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cei doi muncitori răniţi la Mechel, în continuare în stare critică Bucureşti, 10 aug /Agerpres/ - Cele două persoane grav rănite aduse sâmbătă, la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, în urma incidentului de la combinatul Mechel din Târgovişte, au fost supuse, luni, unei noi examinări medicale complete, pentru evaluarea...
Maramureş: Gravidă decedată din cauza gripei noi Baia Mare, 16 dec /Agerpres/ - Femeia gravidă în luna a VII-a, din comuna Petrova, diagnosticată cu gripă nouă în urmă cu cinci zile, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, a precizat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.
Două paciente rănite la Chişinău sunt în stare gravă, una în stare foarte gravă; prognostic rezervat Două dintre cele trei femei rănite în incendiul care a avut loc într-o cafenea din Chişinău sunt în stare gravă, iar cealaltă în stare foarte gravă, toate fiind intubate şi având un prognostic rezervat, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi, medicul Adrian Stănculea.
Incendiu club Colectiv: Spitalul Elias - Prognostic rezervat pentru pacienţii din Terapie intensivă Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află în stare gravă la Spitalul Elias, cinci au fost detubaţi şi sunt conştienţi, informează un comunicat al unităţii medicale remis marţi AGERPRES.
Unul dintre muncitorii răniţi la Oţelu Roşu a murit Unul dintre cei doi muncitori răniţi în urma exploziei de la combinatul siderurgic Oţelu Roşu a decedat marţi la Spitalul de Arşi din Timişoara.
Vaslui: Minoră în stare gravă la spital după ce a suferit mai multe arsuri O fată de 13 ani, din localitatea Fundu Văii, judeţul Vaslui, a fost transportată, miercuri, în stare foarte gravă la Spitalul de copii 'Sfânta Maria' din Iaşi cu arsuri de gradele 2 şi 4 pe faţă, pe membrele inferioare şi superioare.