Cele mai citite
 


Romeo Drăgan (ANL) : Legea privind reducerea TVA la materialele de construcţii se află momentan în discuţie
miercuri, 25 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Legea privind reducerea TVA la materialele de construcţii se află în acest moment în discuţie, iar în perioada următoare Guvernul va veni cu un răspuns, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Romeo Drăgan, director general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).
Acesta a mai afirmat că, în acest, ANL a recepţionat 482 de unităţi locative, dintr-un total de 4.820.
'De la începutul anului şi până acum, sunt recepţionate 482 de unităţi locative, dintr-un total de 4.820 de unităţi locative aflate în diverse stadii de execuţie. În 2010, au fost recepţionate 2.508. Noi construim undeva la 380 euro pe metru pătrat fără TVA', a mai spus Drăgan.
Potrivit acestuia, ANL realizează locuinţe cu 1-2 camere şi construieşte pentru anumite categorii sociale care nu au posibilitatea de acces la piaţa creditului.
'Ne referim aici la tineri sub 35 de ani sau chiar la medicii rezidenţi. La un an după închiriere aceştia le pot cumpăra la 448 euro pe metrul pătrat cu TVA. Sunt vândute, în momentul de faţă, 57 de de locuinţe din 2.751 puse la dispoziţie', a mai explicat directorul ANL.
El este de părere că ar trebui rezolvată problema trecerii apartamentului din proprietatea publică a statului în proprietate privată şi rezolvarea problemelor cadastrale de intabulare.
'De asemenea, şi aici este marea problema, nu există o politică de creditare prezentă pe piaţa românească pentru acest segment', mai afirmă Drăgan, care a precizat că bugetul ANL pe 2011 este de 128 milioane lei. AGERPRES/(AS - Florin Bărbuţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Demarează proiectul amenajării de locuinţe ANL destinate cadrelor medicale Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că proiectul privind realizarea de locuinţe ANL pentru medicii rezidenţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va demara luna aceasta, având în vedere că Agenţia Naţională de Locuinţe a finalizat procedura...
Timiş: CJ cere lămuriri DSP în legătură cu apartamentele ANL pentru medicii rezidenţi Consiliul Judeţean (CJ) Timiş va cere lămuriri de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) care administrează apartamentele din două blocuri ANL de lângă Spitalul Judeţean Timişoara, destinate medicilor rezidenţi, dar în care locuiesc şi alte persoane care nu au legătură cu profesia medicală, a declarat...
Satu Mare: ANL va construi 20 de locuinţe pentru medici Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) va construi, începând de anul viitor, 20 de locuinţe pentru medici în municipiul Satu Mare, scopul fiind de atragere a specialiştilor în judeţ.
Medicii rezidenţi din Cluj vor protesta pentru că nu au primit banii de burse medicii rezidenţi din Cluj vor organiza un miting joi la prânz, în faţa Prefecturii Cluj, pentru a protesta împotriva faptului că nu au primit bursele de 670 de lei promise de Guvern în iarna anului trecut.
Medicii rezidenţi clujeni au protestat pentru condiţii salariale mai bune Aproximativ 200 de medici rezidenţi au protestat joi în faţa Prefecturii Cluj faţă de condiţiile din sistemul medical, în special cele salariale, solicitând, printre altele, plata orelor suplimentare şi a gărzilor.
Medicii rezidenţi ar putea să lucreze în gărzi plătite din primul an de pregătire Medicii rezidenţi ar putea să lucreze în gărzi plătite încă din primul an de pregătire, potrivit unui amendament aprobat, marţi, de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.