Cele mai citite
 


Botoşani: Spitalul Judeţean Mavromati, obligat pentru a patra oară de instanţă să reangajeze un salariat
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost obligat la plata unor daune morale de 30.000 de lei unui angajat, care a fost concediat ilegal de patru ori în mai puţin de doi ani. Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis, miercuri, că deciziile de concediere ale fostului şef al Serviciului resurse umane, normare, organizare, salarizare (RUNOS), Stelian Aivăncesei, au fost ilegale.
Instanţa a dispus, de asemenea, reintegrarea pe post a lui Aivăncesei, şi a obligat 'intimatul să plătească contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat începând cu 24 martie 2011 şi până la reintegrarea efectivă pe post'.
Stelian Aivăncesei a fost concediat în luna iunie 2009 şi, deşi a câştigat toate procesele intentate spitalului, nu şi-a redobândit postul de şef Serviciu RUNOS. Atât fostul director, medicul Cornel Enache, cât şi actualul director al spitalului, medicul Ovidiu Mimor, au dispus reangajarea pe post a lui Aivăncesei în baza hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile, însă, la scurt timp după reangajare, au emis noi decizii de concediere.
În aceste condiţii, Aivăncesei a ajuns să câştige al patrulea proces consecutiv împotriva Spitalului Judeţean.
'În momentul în care voi primi sentinţa, mă voi prezenta cu cerere de reintegrare pe funcţia pe care am avut-o anterior concedierilor. Până acum, singura instituţie care m-a ascultat a fost Tribunalul Botoşani şi Curtea de Apel Suceava. Toate deciziile de până acum au fost abuzive', a afirmat Aivăncesei, care are îndoieli că decizia magistraţilor va fi pusă în aplicare.
Managerul Ovidiu Mimor susţine că va face recurs la decizia Tribunalului Botoşani.
'Hotărârea judecătorească e lege. Vom face recurs. Vom vedea', a declarat Mimor.
De altfel, pentru nerespectarea sentinţelor emise până acum de Tribunalul Botoşani şi Curtea de Apel Suceava, Aivăncesei a făcut plângeri penale împotriva fostului şi actualului manager al spitalului. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', condamnat să plătească daune morale unui angajat Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani a fost condamnat la plata unor daune morale de 30.000 de lei, într-un dosar privind concedierea ilegală a unui salariat.
Botoşani: O persoană muşcată de viperă nu a putut fi tratată la Spitalul Judeţean Mavromati, din lipsă de vaccin Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani au fost în imposibilitatea de a asigura tratamentul de specialitate în cazul unui pacient muşcat de viperă, din cauza lipsei vaccinului antiviperin, a declarat, luni, medicul şef al Unităţii de primire a Urgenţelor, Petrică Rădăuceanu.
Botoşani: Criză de antirabice la Spitalul Judeţean 'Mavromati' Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani se confruntă cu o criză de ser antirabic, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Ovidiu Mimor.
Botoşani: Operaţii restricţionate la Spitalul Judeţean "Mavromati" din cauza căldurii Medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani refuză să mai efectueze operaţii, din cauza temperaturilor foarte ridicate din sala de operaţii. Decizia a fost luată după ce instalaţiile de aer condiţionat s-au defectat, iar temperatura din blocul operator a depăşit 40 de grade...
Botoşani: O femeie a murit la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul Judeţean 'Mavromati' O femeie de 30 de ani a murit, marţi seară, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani, după aproape 50 de minute de resuscitare.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' va fi debranşat de la reţeaua de termoficare Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani va fi debranşat, din această primăvară, de la sistemul public de termoficare, a anunţat, miercuri, managerul unităţii medicale, Gheorghe Damian.