Cele mai citite
 


Bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal de la spitalele reprofilate, suplimentate până la sfârşitul lunii
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 44 milioane de lei vor fi alocate din bugetul sistemului de asigurări sociale de sănătate unui număr de 217 unităţi sanitare pentru suplimentarea cheltuielilor de personal, a anunţat Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis miercuri.
Potrivit MS, până la sfârşitul acestei luni, bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal medico-sanitar şi auxiliar de la spitalele reprofilate trebuie suplimentate, iar în cele 217 unităţi sanitare menţionate au fost preluate, în urma redistribuirii, 1.911 persoane.
Şi de la bugetul de stat vor fi alocate peste 10 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal pentru 408 persoane, medici rezidenţi, personal din dispensare TBC sau din Centrele de Primiri Urgenţe care au fost redistribuite din unităţile reprofilate.
Ministerul Sănătăţii a transmis Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate datele finale reprezentând cheltuielile de personal determinate de preluarea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar încadrat prin redistribuire finanţate prin sistemul de asigurări de sănătate sau de la bugetul de stat, mai precizează MS. AGERPRES/(AS - Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Ministerul Sănătăţii intenţionează scutirea cetăţenilor de la plata cardului naţional de asigurări sociale de sănătate Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.
Ministerul Sănătăţii va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanţă Ministerul Sănătăţii va reorganiza programele naţionale de sănătate şi va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanţă începând cu luna martie 2013, informează miercuri un comunicat de presă al instituţiei, precizând că până la acea dată se intenţionează prelungirea contractului...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Începând cu luna martie 2013, Ministerul Sănătăţii va reorganiza programele naţionale de sănătate şi va prelua la bugetul de stat cheltuielile pentru serviciile de ambulanţă. Până atunci, Ministerul Sănătăţii intenţionează prelungirea contractului cadru şi a programelor naţionale de asigurări de sănătate...