Cele mai citite
 


Cluj: Parteneriat privind construcţia celui mai mare spital universitar privat din România
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai mare spital universitar privat din România va fi construit la Cluj-Napoca, un parteneriat cu Grupul "Pelican" din Oradea, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" şi municipalitate fiind semnat, în acest scop, miercuri, la Cluj-Napoca.
Unitatea sanitară clujeană va fi a doua cu acest profil din România, prima fiind inaugurată în 2008, la Oradea.
Investiţia pentru construcţia şi dotarea spitalului se ridică la 50 de milioane de euro, iar termenul estimat pentru finalizarea acesteia este luna mai 2012. Unitatea sanitară va fi clasificată în categoria I, va dispune de o secţie modernă de terapie intensivă, servicii medicale în ambulator şi investigaţii medicale complete.
Spitalul va avea 330 de paturi, zece săli de operaţie multifuncţionale, dotate cu tehnologii chirurgicale noi, două săli de naştere naturală, o sală de naştere cu bazin cu apă şi două săli pentru cezariene, un centru de imagistică, unul de radioterapie, un laborator de analize şi unul anatomo-patologic, precum şi 90 de rezerve cu unu sau două paturi.
Primarul Sorin Apostu a declarat, miercuri, la ceremonia de semnare a parteneriatului, că "un astfel de spital le va oferi clujenilor posibilitatea de a se trata acasă, dacă vreodată, înainte, au luat în calcul să caute vindecarea la Viena".
La rândul său, rectorul UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, prof. univ dr. Constantin Ciuce, a arătat că Senatul UMF a decis stabilirea unui parteneriat între universitate şi viitorul Spitalul privat "Pelican".
"În cadrul acestui parteneriat, UMF va utiliza spaţiile şi echipamentele medicale ale spitalului privat pentru desfăşurarea activităţii practice specifice învăţământului medical. Avem certitudinea că prin construcţia acestui spital în Cluj-Napoca se va face un pas înainte în asigurarea sănătăţii comunităţii transilvane la înalte standarde de calitate. Spitalul va fi destinat mai mult rezidenţilor, care vor beneficia de condiţii optime de activitate, iar cei care până acum ajungeau să plece în străinătate vor alege de acum să rămână la Cluj-Napoca. Medicii care lucrează la Cluj-Napoca sunt la fel de valoroşi ca şi cei care lucrează în străinătate. Consider că acest parteneriat este în favoarea pacientului şi a relaţiei medic-pacient", a afirmat rectorul UMF.
Reprezentantul Spitalului "Pelican" din Oradea, dr. Ovidiu Cacuci, a evidenţiat că oraşul Cluj-Napoca este foarte aproape să devină "epicentrul medicinei româneşti".
"Sunt mândru că pe Calea Turzii va fi ridicat un spital care va beneficia de cea mai performantă aparatură medicală la nivel mondial. Spitalul va avea categoria I şi va contribui la aducerea în această unitate a colegilor mei plecaţi de acasă în străinătate. Astfel, clujenii vor putea fi trataţi corespunzător chiar aici la ei acasă, nemaifiind nevoie să aleagă alte destinaţii europene pentru rezolvarea problemelor medicale, iar Cluj-Napoca va deveni un reper pe harta medicală a Europei. În scurt timp şi străinii vor veni aici", a arătat dr. Ovidiu Cacuci.
Acţionarii grupului medical "Pelican" sunt medici şi farmacişti din Oradea. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Prima conferinţă din România dedicată calităţii aerului în spitale Peste 50 de specialişti din ţară şi din străinătate au participat, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, la prima conferinţă din România cu tema ''Calitatea aerului în spitale - influenţa calităţii ambientale în prevenţia şi controlul infecţiilor nosocomiale''...
Cluj: A fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România Primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România a fost inaugurat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, noua unitate fiind realizată în urma unei investiţii din fonduri proprii de aproximativ 4,5 milioane de euro.
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Spitalul unde poţi scăpa de obezitate O nouă unitate medicală privată unde există un centru de chirurgia obezităţii, dar şi aparatură unică în România, a fost deschisă în această săptămână. În plin declin al sistemului sanitar public românesc, un nou spital care oferă servicii ce pot reprezenta o alternativă pentru bolnavi care nu-şi...
Cluj: UMF a demarat lucrările la imobilul în care va funcţiona Centrul de Cercetare în Medicină Avansată Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca a inaugurat joi lucrările la clădirea viitorului Centru de Cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională, finanţate cu fonduri europene.
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...