Cele mai citite
 


Cluj: UMF va investi 250.000 de euro într-un laborator stomatologic
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", prof. univ. dr. Constantin Ciuce, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce va investi suma de 250.000 de euro într-un laborator pentru proteze dentare, care va realiza şi lucrări în cadrul programului "Primadent".
"Pacienţii cu venituri reduse vor putea beneficia de costuri mult mai mici pentru proteze dentare. În acest laborator vor lucra studenţii şi rezidenţii din UMF", a spus prof. dr. Constantin Ciuce, amintind că în cadrul programului "Primadent", derulat în parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, studenţi şi cadre didactice ale Facultăţii de Medicină Dentară au oferit consultaţii chiar şi în perioada vacanţelor universitare, astfel că 1.200 de clujeni cu venituri mici au avut oportunitatea să urmeze tratamente stomatologice gratuite, din luna mai 2010 şi până în prezent.
Programul "Primadent" a început în primăvara anului 2010, iar în acest an municipalitatea a alocat pentru derularea lui suma de 200.000 de lei. Expertiza medicală, tratamentele şi consultaţiile sunt oferite de UMF.
Beneficiarii programului sunt copiii încredinţaţi în plasament unui serviciu public specializat, pensionari, persoane cu handicapuri care nu realizează venituri şi persoane aflate în centre de îngrijire şi asistenţă care nu au medic stomatolog. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Cluj: Studenţii de la UMF proveniţi din zona afectată de Ebola, sub supraveghere medicală Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj care provin din statele Africii de Vest, zona afectată de virusul Ebola, vor trebui să-şi facă analizele dacă au părăsit România în ultimele şase luni.
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...
Cluj: Primăria subvenţionează un program de tratare stomatologică pentru pacienţii care reprezintă cazuri sociale Primăria Cluj-Napoca va finanţa anul acesta un program, la care participă şi Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu', de consultare şi tratare stomatologică a peste o mie de persoane care reprezintă cazuri sociale.
Timiş: UMF a inaugurat Laboratorul de simulatoare al Facultăţii de Medicină Dentară, o premieră naţională Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara a inaugurat, miercuri, Laboratorul de simulatoare a Facultăţii de Medicină Dentară, o premieră în învăţământul românesc.