Cele mai citite
 


Depresia va fi depistată printr-un simplu test de sânge
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

O echipă de cercetători de la Universitatea Keio din Tokyo a realizat un test care indică gradul de depresie prin măsurarea concentraţiei de acid fosforic din sânge, informează The Telegraph.

Noul test ar putea contribui la depistarea precoce a nivelului depresiei la un control medical de rutină, rezultatele fiind date în câteva minute, arată studiul cercetătorilor, realizat de Human Metabolome Technologies (HMT).

Legătura dintre nivelul acidului fosforic şi depresie a fost confirmată într-un studiu anterior, desfăşurat de aceeaşi firmă pe 66 de persoane, dintre care 31 diagnosticate cu depresie. Cercetarea a arătat că pacienţii cu depresie aveau o concentraţie mai scăzută de ceea ce se numeşte fosfat etanolamină, rata de succes în diagnosticarea bolii fiind de 82%.

Prin comparaţie, testele anterioare de sânge pentru diagnosticarea depresiei, dezvoltate anterior, implică o perioadă mai lungă până la aflarea rezultatului - se face şi analiza ADN a globulelor albe.

Dr Yoshiaki Ohashi, din conducerea HMT, a declarat cotidianului The Telegraph: 'Rezultatele cercetării noastre vor permite depistarea mai uşoară a pacienţilor depresivi. Credem că un astfel de test va duce la diagnosticarea eficientă a bolii în primul stadiu.' În funcţie de testele clinice şi avizele de la ministerul sănătăţii, compania speră ca testul de sânge pentru diagnosticarea depresiei să fie comercializat în următorii doi ani.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Depresia postnatală, corelată cu abuzul din partea partenerilor (studiu) Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii lor, potrivit unor cercetători din Australia, care recomandă furnizorilor de servicii medicale să fie mai atenţi la aceste cazuri, relatează Reuters.
Cercetători americani promovează un test de sânge care poate stabili mai devreme sexul copilului Printr-un test de sânge, femeile însărcinate ar putea afla sexul copilului mai devreme decât prin alte metode folosite în prezent în SUA, potrivit Reuters, citând un studiu realizat de doctori americani.
Alăptarea reduce riscul de depresie după naştere (studiu) Alăptarea poate reduce la jumătate riscul de depresie post-natală, potrivit unui amplu studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Cambridge, publicat în revista Maternal and Child Health, la care au participat 13.998 de proaspete mame din sud-vestul Angliei, informează BBC.
Depresie: Bărbaţii devin tot mai 'feminini'(studiu) Potrivit unor psihiatri americani, numărul de bărbaţi care suferă de depresie va creşte semnificativ în următorii ani din cauza crizei economice şi a faptului că diferenţele dintre bărbaţi şi femei se estompează, scrie site-ul passionsante.be.
Botoxul favorizează depresia (studiu) Întinerirea cu ajutorul injecţiilor se plăteşte şi la nivelul moralului, arată un studiu realizat de cercetători britanici. Persoanele care fac injecţii cu botox sunt mai înclinate să se simtă deprimate, relatează 20minutes.ch.