Cele mai citite
 


Emil Boc: Sper ca în privinţa parteneriatului public-privat, UE să aibă cu România aceeaşi deschidere ca şi cu alte ţări membre
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc şi-a exprimat miercuri, în discursul susţinut la conferinţa financiară organizată de Forum Invest şi BNR, speranţa ca UE să aibă în privinţa parteneriatului public-privat aceeaşi deschidere faţă de România pe care a avut-o în trecut cu alte ţări membre, în condiţiile în care "regimul extrem de restrictiv al Eurostatului sau alte mecanisme ale UE" ar putea încetini implementarea proiectelor de acest tip în ţara noastră.
"Toate ţările au vizat acest instrument al parteneriatului public-privat. E adevărat că noi am venit mai târziu în acest club al parteneriatului public-privat şi sper ca UE să aibă această deschidere cu România pe care a avut-o şi cu alte ţări din UE atunci când s-a vorbit de instrumentul parteneriatului public-privat. Spun asta pentru că regimul extrem de restrictiv al Eurostatului sau altor mecanisme din UE, raportate României în comparaţie cu ce s-a făcut până acum în UE, ar putea încetini implementarea proiectelor de parteneriat public-privat", a afirmat şeful Guvernului.
El a susţinut că România are un potenţial foarte mare de a dezvolta proiecte de investiţii prin acest instrument, indicând în primul rând segmentele de autostrăzi Comarnic-Braşov şi Sibiu-Piteşti, foarte importante pentru modernizarea infrastructurii şi dezvoltarea economiei, dar care nu sunt acoperite cu finanţare prin fonduri europene.
Boc a mai amintit că Guvernul a lansat deja lista cu primele 20 de mari proiecte de investiţii în regim public-privat, printre acestea aflându-se şi cel al hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşeşti în valoare de 1 miliard de euro sau cele ale spitalelor regionale iar acestora li se vor alătura şi alte proiecte de nivel local dezvoltate de administraţia judeţeană. AGERPRES / (A-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc solicită mai multe investiţii prin parteneriat public-privat Premierul Emil Boc a făcut, sâmbătă, la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, un apel către autorităţile locale de a realiza mai multe investiţii în regim de parteneriat public-privat, deoarece există o resursă financiară uriaşă în...
Priorităţi ale guvernului prezentate de premierul Emil Boc la întâlnirea cu prefecţii de la Băile Felix Premierul Emil Boc a prezentat sâmbătă,la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, cele zece priorităţi ale Guvernului pe termen scurt, mediu şi lung.
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.