Cele mai citite
 


Gorj: Centru de sănătate cu regim special în locul spitalului din Bumbeşti-Jiu
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul Spital Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu propus spre reprofilare de Ministerul Sănătăţii şi închis de la 1 aprilie va fi redeschis, în viitor, sub forma unui centru de sănătate cu regim special.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că, potrivit ordonanţei 5/2011 completare la OG 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare de interes judeţean şi local, în locul spitalelor închise vor fi înfiinţate aceste centre de sănătate care vor avea circa 20 de paturi şi regim de urgenţă, fapt care nu va permite niciunui pacient să stea internat mai mult de o zi în respectivul centru.
"În aceste centre de sănătate vor funcţiona laboratoare de analize medicale, de radiologie. Va fi tot un fel de spital, însă internarea va fi doar de o zi, adică internare de urgenţă. Pacientul va fi tratat de urgenţă şi îndrumat după o zi spre o altă unitate spitalicească din judeţ. Este posibil să devină un fel de secţie externă a Spitalului Judeţean, dar nu pot spune exact momentan, nu este nimic concretizat", a spus Boeriu.
Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost închis începând cu data de 1 aprilie, fiind singura unitate spitalicească din judeţ desfiinţată în procesul reorganizării sistemului sanitar. Personalul medical care activa în unitate a fost redistribuit la celelalte spitale din judeţ, cea mai parte a medicilor şi asistenţilor ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Gorj: Zeci de nereguli şi deficienţe descoperite în spitalele din judeţ Târgu-Jiu, 31 aug /Agerpres/ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică au verificat, în ultima săptămână, şase spitale şi un centru de hemodializă.
MS extinde prelevarea testelor de sanitaţie privind utilizarea dezinfectanţilor; recoltarea - prin controale încrucişate Ministerul Sănătăţii a decis extinderea în regim de urgenţă a prelevării testelor de sanitaţie privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în spitalele în care au fost depistate anterior neconformităţi, acţiune care se va derula prin controale încrucişate.
Gorj: Spitalele din judeţ, sancţionate pentru mai multe neconformităţi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au aplicat, în primul semestru al anului, 13 avertismente şi şase amenzi la spitalele din judeţ, ca urmare a neconformităţilor constatate, a declarat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian...
Gorj: Patru spitale din judeţ au fost acreditate Patru din cele opt unităţi sanitare cu paturi existente în judeţ au fost deja acreditate, Comisia de Acreditare a Spitalelor urmând ca anul viitor să acorde certificatele respective şi pentru restul instituţiilor, a declarat joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai