Cele mai citite
 


Iaşi: Municipalitatea vrea să achiziţioneze defibrilatoare stradale
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, şi-a anunţat, miercuri, intenţia de achiziţiona defibrilatoare externe automate, care vor fi montate în punctele cheie ale municipiului pentru a fi folosite în acordarea primului ajutor până la sosirea echipajelor de ambulanţă.
Primarul Gheorghe Nichita a declarat, într-o conferinţă de presă, că împreună cu reprezentanţii SMURD Iaşi au demarat un studiu de cercetare în baza căruia să se stabilească în ce zone sunt necesare defibrilatoare externe automate.
Aparatura, susţine conf. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi, va fi folosită în acordarea primului ajutor până la sosirea echipajelor medicale.
Ea a explicat că defibrilatoarele vor putea fi folosite atât de poliţişti şi jandarmi, cât şi de simpli cetăţeni care au urmat un curs de specialitate.
Conform acesteia, cel mai ieftin defibrilator costă între 5.000 şi 6.000 de euro.
Astfel de aparate se găsesc de aproximativ patru ani pe străzile, în parcurile şi la stadionul din municipiul Piatra Neamţ. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Iaşi: Ambulanţă avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă O ambulanţă care se afla în trafic cu semnalele acustice şi luminoase pornite a fost avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă în zona campusului studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi.
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
Neamţ: Elicopter SMURD pentru un preot aflat în comă Un elicopter al SMURD Iaşi a aterizat, miercuri, pe stadionul municipiului Piatra Neamţ pentru a prelua un preot aflat în comă profundă, în urma unui accident de muncă.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Iaşi: Femeie înjunghiată cu un cuţit în stradă; victima - transportată la Spitalul 'Sf. Spiridon' Un echipaj medical de urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost solicitat, la 112, să intervină pentru a acorda îngrijiri în cazul unei femei care a fost înjunghiată în torace cu un cuţit, pe o stradă din centrul oraşului.