Cele mai citite
 


Neamţ: A fost numită noua echipă de conducere a Spitalului judeţean de urgenţă
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul de Administraţie al Spitalului judeţean de urgenţă din Piatra Neamţ a numit, miercuri, noua echipă managerială a unităţii sanitare.
Economista Gabriela Zamfir va prelua, începând cu data de 6 iunie, funcţia de manager al spitalului şi va renunţa la funcţia de director economic al Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ.
Doctorul Iosif Koszeghi a fost numit ca director medical al spitalului, urmând să renunţe la funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor şi şef al secţiei de chirurgie.
Cele două numiri vin după ce fosta conducere a spitalului a demisionat, acuzând subfinanţarea unităţii sanitare.
"Am cerut o analiză economică a fiecărei secţii din spital, în urma căreia vom lua măsurile care se impun", a declarat, la finalul şedinţei CA, Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
Doctorul Sorin Ciobanu, fost manager, şi doctorul Cristian Petrovici, fost director medical, au motivat, în demisii, finanţarea redusă asigurată de Casa de Asigurări de Sănătate.
"Finanţarea spitalului este pe 819 paturi deşi am preluat aproape 200 de oameni de la cele două spitale desfiinţate din judeţ. Nu îmi pot permite să semnez contractul-cadru cu Casa de Sănătate mai ales că bugetul pentru salarii va depăşi 70 la sută din totalul cheltuielilor, ceea ce este interzis prin lege", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, doctorul Sorin Ciobanu.
Potrivit acestuia, spitalul ar avea nevoie de minimum şase milioane de lei lunar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, însă finanţarea este redusă cu două milioane de lei lunar.
În urma desfiinţării spitalelor de la Roznov şi Bicaz, personalul celor două unităţi a fost preluat de Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ, concomitent cu desfiinţarea, prin ordinul ministrului sănătăţii, a 30 de paturi. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Directorii Spitalului judeţean au demisionat din cauza subfinanţării unităţii sanitare Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ a rămas fără conducere după ce ambii directori şi-au înaintat demisiile din funcţie.
Neamţ: Medic din Republica Moldova, candidat la funcţia de manager al spitalului judeţean Dr. Ala Nemerenco, din Republica Moldova, nominalizată în urmă cu şase ani pentru Premiul Nobel pentru Pace, s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.
Neamţ: A fost numit un nou director la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a semnat, miercuri, o dispoziţie prin care l-a numit în funcţia de director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă pe Liviu Negelschi.
EXCLUSIV Neamţ: Staţiunea balneo-climaterică Neguleşti va fi transformată în secţie externă a spitalului judeţean Pavilionul principal al staţiunii balneo-climaterice de la Neguleşti va deveni o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, urmând ca cele 70 de paturi să fie destinate persoanelor aflate în convalescenţă, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ...
Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, repus în funcţie de preşedintele CJ Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, dr. Ioan Lazăr, a fost repus în funcţie joi, prin ordin al preşedintelui Consiliului Judeţean, progresistul Culiţă Tărâţă, după ce cu o zi în urmă fusese demis de vicepreşedintele CJ, social-democrata Emilia Arcan.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.