Cele mai citite
 


Sălaj: Campanie de conştientizare a personalului medical privind igiena mâinilor
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialişti din Marea Britanie coordonează, în această perioadă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, o campanie pentru personalul medical din judeţ privind importanţa igienei mâinilor în sensul prevenirii deceselor cauzate de infecţiile nosocomiale.
Campania a început cu organizarea unui program de training privind igiena eficientă a mâinilor pentru întreg personalul medical. Concomitent are loc vizitarea secţiilor din spital de către echipa de specialişti care promovează şi urmăresc respectarea regulilor de igienă a mâinilor.
"Echipa foloseşte un echipament cu ultraviolete, donat de o firmă din Anglia. Lumina cu ultraviolete ajută la îmbunătăţirea tehnicii de spălare pe mâinilor, evidenţiind vizual cât de bine s-a spălat pe mâini persoana respectivă. (...) În acest fel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are posibilitatea de a folosi instrumente şi proceduri care au fost încercate şi testate în întreaga lume, în scopul îmbunătăţirii igienei mâinilor", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Codruţa Puşcaş, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Zalău.
Potrivit acesteia, trainingul este oferit de o echipă de medici şi asistente din Marea Britanie, ca parte a colaborării pe care spitalul o are cu Medical Support in Romania.
Cursurile au fost promovate în întregul judeţ şi se bucură şi de participarea personalului din alte spitale, după cum a precizat Codruţa Puşcaş.
Campania se derulează în perioda 23 - 27 mai, cu ocazia Zilei internaţionale a igienei mâinilor.
Potrivit sursei citate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a elaborat un poster - "Cele 5 momente pentru igiena mâinilor" (înaintea acordării asistenţei medicale, înaintea aplicării unei tehnici aseptice, după contactul cu sânge sau alte fluide corporale, după contactul cu un pacient şi după contactul cu mediul în care s-a aflat un pacient), al cărui text a fost tradus în limba română şi a fost afişat în fiecare salon şi cabinet medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...