Cele mai citite
 


Silviu Morariu (PC): Ministrul Attila Cseke pune în paranteză sănătatea populaţiei din România
joi, 26 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Attila Cseke pune în paranteză sănătatea populaţiei din România prin inexistenţa unui contract-cadru agreat de medicii de familie, este de părere coordonatorul Departamentului de sănătate al Partidului Conservator, conf. univ. dr. Silviu Morariu.
''Nici la această oră Ministerul Sănătăţii nu dispune de un contract-cadru discutat, negociat şi agreat cu medicii de familie, care, probabil, vor fi din nou aduşi în situaţia de a spune că nu semnează actul respectiv, ce ar trebui să intre în vigoare la 1 iunie. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pune în paranteză sănătatea populaţiei din România, iar faptul că un astfel de contract nu e semnat la ora actuală, deşi s-a amânat semnarea lui la 1 aprilie şi se apropie data de 1 iunie, denotă calităţile manageriale deosebite ale ministrului Sănătăţii'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Morariu.
Acesta a subliniat că în sistemul de Sănătate sunt probleme mari, generate de faptul că spitalele nu dispun de bugete pe anul în curs, ci funcţionează doar pe baza unor acte adiţionale la contractele pe anul trecut, şi nu au contracte pentru medicamente.
Medicii de familie din judeţul Mureş au anunţat că nu vor semna contractul-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care ar trebui să intre în vigoare la 1 iunie, fiind nemulţumiţi de o serie de prevederi ale documentului, care îi va aduce la faliment.
''I-am informat pe pacienţi, sunt puse afişe în toate cabinetele şi pacienţii cam ştiu acest lucru. Vom trece la consultaţii în regim privat. Dacă nu avem contract cu Casa, doar în regim privat putem să-i consultăm. Dacă nu, vor merge la urgenţe'', a declarat recent presei dr. Ileana Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş.
Potrivit acesteia, medicii de familie au solicitat modificarea a trei acte normative, respectiv contractul-cadru, ordonanţa privind permanenţa şi actul privind informatizarea şi raportarea online.
În plus, aceştia sunt nemulţumiţi şi de informatizarea care trebuie prestată în timpul orelor de program, când cadrele medicale trebuie să asigure partea de asistenţă medicală.
AGERPRES/ (A, AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
MS: Pachetul de servicii medicale de bază şi Contractul-cadru 2014 - 2015, aprobate de Guvern Executivul a aprobat marţi proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale, de bază şi minimal, şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015, a anunţat ministerul...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.