Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii vrea să stopeze gărzile "sovietice"
luni, 20 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Slatina, 20 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat luni la Slatina că vrea să reducă programul de gardă pentru medici, astfel încât aceştia să nu mai stea în spitale în zilele când sunt de gardă zeci de ore, cum se întâmplă acum.

"Încercăm să corectăm ce se întâmplă acum, când medicii stau şi câte 36 de ore încontinuu în spitale. Singurele ţări din Europa care mai folosesc acest program de lucru de tip sovietic sunt România şi Albania. Din 1 septembrie, încercăm să trecem la tipul de lucru european, astfel încât medicii să nu mai facă gărzi aşa lungi şi programul de asistenţă medicală să fie neîntrerupt iar pacienţii să beneficieze de asistenţă medicală permanentă" - a spus Bazac.

Ministrul a făcut această declaraţie după vizita la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, unde nu lucrează decât trei medici, în condiţiile în care aici se prezintă uneori mai mult de 150 de persoane într-o zi.

De mai multe ori în acest an medicilor de la UPU Slatina li s-a făcut rău în timp ce efectuau gărzile şi uneori au lucrat chiar fiind bolnavi. Acest lucru este cauzat de numărul insuficient al acestora, la UPU fiind vacante trei posturi de medici.

Ministrul a menţionat că anul acesta 57 de viitori medici specializaţi pe medicina de urgenţă îşi încheie pregătirea şi este posibil ca unii dintre aceştia să ajungă la Slatina. AGERPRES/(Cristina Matei)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Am adus plata gărzilor la normal; ne apropiem de un nivel rezonabil Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că, de la 1 octombrie, plata gărzilor va fi făcută la un nivel rezonabil.
Ministrul sănătăţii susţine că noile norme privind medicii de familie aduc suplimentarea veniturilor acestora Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, susţine că prin noile reguli pentru desfăşurarea activităţii medicilor de familie în centrele de permanenţă, intrate în vigoare în această lună, se doreşte extinderea reţelei centrelor de permanenţă, în special în zonele rurale şi că va creşte venitul cadrelor medicale...
Ministrul Sănătăţii la proiecţia "Reţeaua": Filmul continuă; pentru mine s-a transformat într-unul suprarealist Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri seară, după proiecţia documentarului "Reţeaua", care prezintă un sistem alternativ, iniţiat de acesta, de aducere în ţară a citostaticelor inaccesibile românilor, că pentru el "filmul" continuă, numai că, de data aceasta, este unul "suprarealist"...
Ministrul Cseke agreează proiectul salarizării diferenţiate a medicilor, după performanţe Oradea, 7 ian/Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a anunţat, vineri, necesitatea unui proiect de salarizare diferenţiată a medicilor, după performanţele profesionale, ceea ce va însemna 'o schimbare de filosofie completă' .
Vlad Voiculescu: Vrem să înlăturăm posibilitatea managerilor să abuzeze de personal Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi că doreşte să înlăture posibilitatea şefilor din sistem să abuzeze de personal, însă a spus că problemele de comportament de la nivelul spitalelor nu pot fi rezolvate prin reguli făcute de minister.
Sindicatele din Sănătate se întâlnesc la ora 16:00 cu miniştrii Sănătăţii şi Muncii, pentru a discuta problema gărzilor Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor vârstnice, Dragoş Pîslaru, se întâlnesc, joi, la ora 16:00, cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, pentru a discuta pe tema plăţii gărzilor suplimentare.