Cele mai citite
 


Bacterie periculoasă în Germania: UE face apel la vigilenţă
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană a solicitat joi persoanelor care au vizitat recent Germania să manifeste vigilenţă în cazul apariţiei simptomelor bolii care se răspândeşte cu repeziciune în această ţară, provocată de o bacterie suspectată că s-ar afla la originea morţii a patru persoane, relatează AFP.
'Pentru moment, nu există nicio dovadă a răspândirii infecţiei în alte ţări, dar cazuri suspecte semnalate în Suedia, Regatul Unite şi Olanda vizând persoane care au călătorit recent în Germania sunt în curs de examinare', a indicat purtătorul de cuvânt al Comisiei pe probleme de sănătate, Frederic Vincent.

Persoanele care au vizitat recent Germania trebuie să fie atente la simptome, în caz de diaree şi sângerări să consulte de urgenţă medicul, face apel Comisia, subliniind că este 'esenţial să fie identificate cazurile potenţiale ale acestei maladii pentru a evita propagarea infecţiei'.

Castraveţii, roşiile şi salata cosumate în stare crudă ar putea fi la originea propagarăii rapide a acestei bacterii, potrivit Ministerului german al Agriculturii. Această infecţie provocată de bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh) cauzează hemoragii în sistemul digestiv sau tulburări grave cunoscute sub numele de sindrom hemolitic şi uremic (SHU).

Autorităţile sanitare germane au raportat moartea a patru persoane care au fost infestate cu această bacterie în nordul şi nord-estul ţării, chiar dacă legătura directă între moartea lor şi bacterie nu a fost încă stabilită în mod oficial.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CE notifică statele membre cu privire la una din sursele contaminării cu STEC, ce produce E.Coli Comisia Europeană, prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru alimente şi alimentaţie (RASFF), a notificat cele 27 de state membre cu privire la sursele responsabile pentru contaminarea cu STEC, toxina care produce afecţiunea E.Coli, după ce Germania şi într-o măsură mai mică alte patru state...
Virusul Schmallenberg: nu există încă o urgenţă sanitară în Europa /Comisia Europeană/ Comisia Europeană a declarat marţi că nu există o urgenţă sanitară în Europa din cauza virusului Schmallenberg şi a deplâns măsurile luate de Rusia după detecţia acestei noi epizootii care afectează oile, caprele şi bovinele din cinci ţări europene, relatează AFP.
Bruxellesul cere explicaţii Rusiei pentru decizia de interzicere a importurilor de legume proaspete din UE Comisia Europeană va cere explicaţii Rusiei pentru decizia sa de a interzicere a importurilor de legume proaspete din ţările membre ale Uniunii Europene în urma epidemiei provocate de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), măsură apreciată drept ''disproporţionată'' de către Bruxelles, notează joi...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...