Cele mai citite
 


Bazac a semnat un protocol între minister şi Pirelli
luni, 20 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Slatina, 20 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a semnat luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, un memorandum de colaborare între minister şi Pirelli Tyres, document în baza căruia compania italiană finanţează un program de formare profesională în Italia a personalului medical de la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului din Slatina.

Din partea firmei italiene documentul a fost semnat de directorul Pirelli Tyres pentru România, Enrico Malerba, la eveniment fiind prezent şi ambasadorul Italiei în România, Mario Caspita.

Memorandumul stipulează că firma Pirelli organizează şi finanţează un program-pilot de formare profesională pentru cadrele medicale. Medicii şi asistentele din UPU, din secţiile de urgenţă ale spitalului din Slatina beneficiază gratuit cu sprijinul Pirelli de instruire din partea medicilor de la spitalul Niguardia, cel mai mare spital din Milano.

"Specialiştii de la Niguardia vor asigura în România, dar şi în Italia un transfer de cunoştinţe şi protocoale cadrelor medicale de la Slatina pentru secţiile de medicină de urgenţă, chirurgie de urgenţă, anestezie şi terapie intensivă şi ginecologie de urgenţă. Este ceea ce am spus de foarte multe ori că lipseşte în sistemul de sănătate: reguli şi protocoale" - a declarat ministrul Sănătăţii.

El a subliniat că speră ca astfel de colaborări între firme şi instituţii publice să fie încheiate în mai multe spitale din ţară, astfel încât experienţa Pirelli de la Slatina să devină una la nivel naţional.

"Managementul public se poate face şi fără bani publici şi mi-am dorit încă de la începutul mandatului meu să implementez în sistemul de sănătate ceea ce marile corporaţii fac. Se cheamă dovadă de responsabilitate socială prin implicarea pro bono în problemele comunităţii. Este ceea ce face Pirelli de aproape cinci ani la Slatina. Mă bucur că azi pot spune, prin contribuţia Pirelli, că formarea profesională a medicilor se face fără bani publici şi îmi doresc să pot fi în cât mai multe spitale de urgenţă din România în care să pot semna cu companii ce dau dovadă de aceeaşi responsabilitate socială precum Pirelli prin programe similare. Sper ca experienţa pe care o vor acumula colegii noştri în Italia să ajute ca să putem schimba o mentalitate, în curând să uităm de 'cazul Slatina' iar experienţa Pirelli să devină una la nivel naţional" - a spus ministrul.

Ion Bazac a amintit de cazul de acum şase luni când spitalul din Slatina a ajuns în atenţia publice din cauză că un pacient a murit după ce a fost plimbat câteva ore pe la mai multe secţii ale unităţii sanitare fără a primi îngrijiri.

"Am venit aici pentru a investiga un caz de disfuncţionalitate la UPU şi, din păcate, acel caz a lăsat o amprentă profund negativă asupra spitalului din Slatina, asupra sistemului de sănătate şi asupra cadrelor medicale din România. Iată că la şase luni de la acel eveniment mă întorc din nou la spitalul din Slatina cu ocazia unui eveniment pe care mi-l doresc să devină obişnuinţă. Cred că ceea ce a fost numit 'cazul de la Slatina' a rămas cunoscut şi asigură public o încărcătură defavorabilă acestui spital. Mi-aş dori ca această reputaţie să se schimbe în curând, prin sprijinul companiei Pirelli şi prin contribuţia specialiştilor de la spitalul din Milano, într-o percepţie pozitivă" - a afirmat Bazac.

Colaborarea între Spitalul Judeţean Slatina şi cel din Milano a început în urmă cu un an şi jumătate, timp în care medicii din Slatina au participat la mai multe schimburi de experienţă în Italia cu sprijinul Pirelli. Această companie a făcut şi donaţii în aparatură medicală spitalului din Slatina, dar unul dintre cele patru aparate donate stă nefolosit.

Ministrul Sănătăţii a vizitat luni la Slatina mai multe secţii ale spitalului judeţean, fabrica de anvelope Pirelli şi centrul de pregătire sportivă pentru tineri finanţat de firma italiană. AGERPRES/(Cristina Matei)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANUNŢ - Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, va semna un protocol cu COPAC şi UNOPA, ora 15,00 Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Gheorghe Tache, şi preşedintele Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Cristian Roşu, vor semna joi un Protocol privind Mecanismul de colaborare...
Protocol pentru creşterea accesului la tratament farmaceutic al pacienţilor, încheiat de MS şi producătorii de medicamente Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat cu reprezentanţi ai Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice premisele încheierii unui protocol pentru creşterea accesului la tratament farmaceutic al pacienţilor în condiţii de eficienţă a costurilor publice şi încurajare a dezvoltării industriei...
Protocol în domeniul chirurgiei cardio-vasculare pediatrice, semnat între MS şi Policlinica San Donato Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a semnat miercuri extinderea programului de cooperare cu Policlinica San Donato pentru dezvoltarea chirurgiei cardio-vasculare pediatrice, informează un comunicat remis de MS miercuri AGERPRES.
Protocol MS - APMGR; obiectivul - creşterea accesului pacienţilor la tratamente farmaceutice accesibile Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a semnat marţi un protocol de cooperare cu preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Dragoş Damian, cele două părţi confirmând astfel încă o dată faptul că este nevoie de creşterea accesului pacienţilor români la tratamente...
Protocol MS-MDRT privind construcţia de locuinţe pentru specialiştii din sănătate Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, au semnat joi un Protocol de colaborare având ca obiect realizarea de locuinţe pentru specialiştii din sănătate, în cadrul programului de construcţie a locuinţelor destinate tinerilor prin implementarea...
Locuinţă de protocol pentru ministrul Sănătăţii Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - O locuinţă de protocol i-a fost atribuită, în Bucureşti, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, printr-o decizie a premierului Emil Boc, publicată, luni, în Monitorul Oficial.