Cele mai citite
 


Bihor: Centru de zi pentru copii cu sindromul Down, prin finanţare europeană
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Copiii şi tinerii cu sindromul Down din Oradea vor avea, în martie 2012, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene, care va fi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Dumitru Sim, de la Direcţia de management al proiectelor cu finanţare internaţională din Primăria Oradea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă prilejuită de predarea amplasamentului şi începerea efectivă a execuţiei de lucrări, că noul centru de zi 'Iedera' va însemna reabilitarea, modernizarea şi echiparea clădirii care are o suprafaţă de 435,45 metri pătraţi, plus mansardă.
Prin dotarea cu aparatele necesare, echipamente IT şi medicale, centrul va asigura o gamă variată de servicii prin atelierele de ergoterapie, informatică, meloterapie, dans, jocuri de societate, kinetoterapie, antrenamente pentru Special Olympics, până la alte ateliere de lucru pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independente şi a competenţelor profesionale.
Beneficiarii direcţi ai centrului vor fi cei 76 de bolnavi luaţi în evidenţa Asociaţiei Down, printre primele asociaţii medicale înfiinţate în anii 90, comparativ cu cei 20 de tineri şi adulţi îngrijiţi în prezent de specialiştii centrului.
Proiectul 'Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down' este finanţat cu suma totală de 1.936.750 de lei, contractat pe axa prioritară 3 - 'Îmbunătăţirea infrastructurii sociale', POR, durata de implementare fiind de 15 luni, din decembrie 2010 până în martie 2012. AGERPRES/(A - Eugenia Paşca)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bihor: Primarul Bolojan a vizitat trei obiective de investiţii din municipiul Oradea Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a prezentat marţi pe teren, în ultima conferinţă de presă a anului 2011, stadiul lucrărilor la patru proiecte mari de investiţii ale municipalităţii, realizate prin fonduri europene.
Bihor: Policlinică finanţată prin POR, proiect al Primăriei Oradea O policlinică modernă, la standarde europene, se va finaliza, peste şase luni, în Spitalul clinic municipal din Oradea, printr-un proiect cu finanţare din programul Operaţional Regional, derulat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte Internaţionale.
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Bihor: Centru Regional de Oncologie la Oradea, investiţie Medicana Group Consilierii municipali orădeni au aprobat, luni, iniţierea înfiinţării unui centru regional de oncologie dotat cu echipament medical de ultimă generaţie. Aceştia au aprobat procedura de atribuire a contractului de asociere cu o firmă privată - Medicana Group - pentru realizarea acestei instituţii medicale...
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...