Cele mai citite
 


Botoşani: Spitalul de Pneumoftiziologie, transferat la Consiliul Judeţean
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani va fi transferat din subordinea Consiliului Local (CL) în cea a Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, în baza unei hotărâri adoptate, joi, de consilierii locali din municipiul Botoşani.
Actul normativ prevede acordul CL al municipiului Botoşani pentru transferul managementului asistenţei medicale al Spitalului de Pneumoftiziologie de la CL la CJ, precum şi pentru comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie prin absorbţia acestuia de către Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati".
Hotărârea adoptată de municipalitate prevede, de asemenea, că personalul de specialitate medico-sanitară, personalul auxiliar sanitar, precum şi personalul tehnico-administrativ sau de întreţinere care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi preluat de Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati".
"Spitalul TBC, indiferent ceea ce am fi făcut noi, nu ar fi fost încadrat decât în categoria a V-a. În momentul în care devine secţie a Spitalului Judeţean, îi conferă Spitalului Judeţean acel culoar să fie categorisit în spital de categoria a treia, ceea ce înseamnă o finanţare cu minim 20% mai mare faţă de un spital de categoria a cincea", a afirmat primarul Cătălin Flutur.
Iniţial, autorităţile locale din Botoşani au propus ca Spitalul de Pneumoftiziologie să fie divizat, iar secţia de pneumologie să fie transferată la Consiliului Judeţean, însă Ministerul Sănătăţii nu a a avizat această iniţiativă. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul de Pneumoftiziologie va fi divizat Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani, aflat acum în subordinea Consiliului Local, va fi divizat, iar Secţia de pneumoftiziologie va fi transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', a declarat, luni, viceprimarul Florin Ghiorghiţă.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea fi retrogradat în categoria a V-a Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani ar putea pierde, de la 1 ianuarie 2012, statutul de spital de urgenţă, în cazul în care Consiliul Judeţean (CJ) nu va aproba, în şedinţa din 29 septembrie, comasarea acestuia cu Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati nu dispune de fondurile necesare majorării cu 25% a salariilor Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' nu dispune de resursele financiare necesare majorării cu 25% a salariilor personalului medical, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii, Corneliu Mihai.
Botoşani: Angajaţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati pichetează Consiliul Judeţean Aproximativ 150 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi dimineaţă, sediul Consiliului Judeţean (CJ),
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
Botoşani: CJ vrea gradul II de clasificare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Consiliul Judeţean Botoşani solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului includerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" în categoria a doua de clasificare, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.