Cele mai citite
 


Covasna: Prefectura Covasna şi sediul UDMR, pichetate de angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 80 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele au pichetat joi sediul Prefecturii Covasna, precum şi sediul UDMR din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa această unitate medicală cu o tradiţie de peste patru decenii şi de a o muta la Întorsura Buzăului.
Protestatarii, printre care s-au numărat şi bolnavi imobilizaţi în cărucioare, au afişat pancarte pe care scria 'Nu ne luaţi dreptul la viaţă', 'Nu plecăm la Întorsura', "Viaţa ne-a furat sănătatea, guvernanţii ne iau demnitatea', 'Ignoranţa voastră e condamnarea noastră'.
Preşedinta Asociaţiei naţionale a distroficilor muscular, Maria Teodorescu, a declarat pentru AGERPRES că în România există aproximativ 35.000 de oameni cu distrofii musculare, o boală ereditară progresivă incurabilă, iar pacienţii care vin de ani de zile la Vâlcele refuză mutarea la Întorsura Buzăului pe considerentul că în acea zonă clima este mult prea severă pentru boala lor.
Cadrele medicale se opun şi ele mutării la Întorsura Buzăului, pe motiv că nu au bani şi nici condiţii pentru a face naveta 100 de kilometri pe zi.
Potrivit unei hotărâri de Guvern, Centrul de patologie neuromusculară din Vâlcele va fi închis, iar activitatea acestuia va fi transferată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici. Totodată, managementul Spitalului din Întorsura va fi preluat de Spitalul de Cardiologie Covasna, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii.
Managerul general al Spitalului de Cardiologie, Monica Sporea, a declarat joi pentru AGERPRES că transferarea activităţii de la Vâlcele la Întorsura Buzăului se va face până la sfârşitul lunii iunie şi a dat garanţii că pacienţii vor beneficia în noua locaţie de condiţii mai bune decât la Vâlcele.
În ce priveşte cadrele medicale, aceasta a menţionat că celor care nu vor să facă naveta li se va oferi alternativa de a lucra la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe sau la Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna.
Angajaţii şi pacienţii de la Vâlcele au organizat în ultimele două luni mai multe acţiuni de protest pentru a împiedica mutarea spitalului, inclusiv în faţa Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, şi spun că vor continua. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Marş împotriva mutării spitalul din Vâlcele la Întorsura Buzăului Aproximativ 70 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele au organizat, miercuri, un marş de protest împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta acest spital la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au pichetat pentru a doua oară Prefectura Aproximativ 60 de angajaţi şi pacienţi de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au pichetat miercuri, timp de o oră, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.