Cele mai citite
 


Germania: Bacteria, care a cauzat moartea a cel puţin două persoane, găsită în castraveţi din Spania
vineri, 27 mai 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh), care a cauzat moartea a cel puţin două persoane şi îmbolnăvirea altor câteva sute în Germania, a fost găsită în castraveţi proveniţi din Spania, au anunţat joi autorităţile sanitare din Hamburg, potrivit AFP.
Hamburg, acest mare port şi al doilea oraş ca populaţie al Germaniei, este principalul focar al epidemiei care afectează mai ales nordul ţării, potrivit Institutului de igienă local.

În acest oraş, 300 de persoane au fost infectate sau prezintă tulburări ce pot fi asociate cu bacteria, potrivit unui bilanţ publicat joi. Un număr de 66 de persoane au fost deja spitalizate după ce au suferit tulburări grave numite sindrom hemolitic-uremic (SHU).

Au fost afectate şi alte regiuni, în sudul şi estul ţării. În ansamblul Germaniei, 214 cazuri de SHU au fost oficial înregistrate, în timp ce, în medie, sunt înregistrate 50 până la 60 de cazuri pe an, a indicat Institutul Robert Koch.

'Cel puţin două persoane' au murit din cauza acestei bacterii, potrivit aceleiaşi surse, care semnala miercuri până la patru decese.

Comisia Europeană a făcut joi apel la vigilenţă în cazul apariţiei simptomelor bolii.

Bolnavii prezintă diaree, scaune cu sânge, dureri de cap şi puternice dureri abdominale, potrivit AFP..

Două cantine de întreprindere au fost închise, iar Ministerul german al Agriculturii a semnalat miercuri că salata, roşiile şi castraveţii consumaţi cruzi ar fi la originea transmiterii bacteriei.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
de Felicia
Pana la urma nu castravetii din Spania erau problema, ci pastaile din Germania. Pana s-au hotarat ei sa recunoasca, au falimentat o multime de fermieri spanioli.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
(Corespondenţă) E.coli/Dalli: Testele din Germania nu au confirmat că sursa contaminării este Spania Bruxelles, 1 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Testele pe castraveţi importaţi din Spania, efectuate până acum de către autorităţile germane responsabile pentru siguranţa alimentară, nu au confirmat prezenţa shiga-toxinei E.coli de tip O104, ce produce sindromul hemolitic uremic...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Oraşul din centrul crizei E.coli Hamburg este centrul unei crize care a izbucnit cu aproape trei săptămâni în urmă. Începând cu marţea trecută (24 mai), 15 persoane au murit şi peste 1.100 suferă de efectele infecţiei cu bacteria E. coli, iar mulţi sunt plasaţi la secţia de terapie intensivă, scrie New York Times în ediţia de marţi...
Autorităţile daneze exclud posibilitatea ca focarul E.coli să fie în Danemarca Direcţia daneză pentru alimentaţie a exclus marţi ca focarul bacteriei Escherichia coli enterohemoragică (E.coli), care a cauzat 14 decese în Germania şi a afectat şi persoane din alte ţări, să se afle în Danemarca, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.