Cele mai citite
 


Guvernul trebuie să notifice Comisia Europeană privind viitoarele reglementări anti-etnobotanice (surse)
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a discutat, miercuri, în şedinţă, un text de act normativ privind combaterea traficului şi consumului de substanţe etnobotanice, cu efecte asemănătoare drogurilor, însă este nevoie de notificarea Comisiei Europene înainte de adoptare, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a confirmat informaţia şi a menţionat că grupul guvernamental de lucru pentru redactarea actului normativ a ajuns la o concluzie, însă proiectul va fi adoptat în Guvern după ce va fi notificată Comisia Europeană.
"Suntem pe ultima sută de metri. Grupul de lucru a ajuns la o concluzie privind conţinutul actului, dar, înainte de adoptarea în Guvern, trebuie notificată Comisia Europeană, conform procedurilor. După această etapă, care credem că se va desfăşura rapid, Guvernul va decide forma în care va fi promovat actul normativ", a declarat, pentru AGERPRES, Ioana Muntean.
Proiectul privind combaterea traficului şi consumului de substanţe etonobotanice prevede interzicerea acestor amestecuri şi înăsprirea sancţiunilor pentru comercializarea lor, sancţiunile mergând până la pedepse cu închisoarea. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comisia Europeană și SUA își dau mâna și convin asupra fluxului transatlantic de date și a implementării Scutulului UE-SUA privind protecția vieții private (Privacy Shield) La începutul acestui an la Strasbourg, Uniunea Europeană împreună cu Statele Unite ale Americii (”SUA”) au stabilit un nou cadru pentru fluxurile transatlantice de date denumit -”Privacy Shield”. Implementarea scutului privind protecția vieții private vine la scurt timp după ce în octombrie 2015 Curtea...
Comisia Europeană prezintă criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de criterii ştiinţifice pentru identificarea perturbatorilor endocrini în domeniul pesticidelor şi al produselor biocide. Potrivit criteriilor stabilite de Bruxelles, care se bazează pe definiţia dată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) perturbatorilor...
Comisia Europeană: Raportul OMS despre potenţialul cancerigen al cărnii nu înseamnă că trebuie să renunţăm la acest aliment Recentul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în care se menţionează că produsele din carne procesată şi carnea roşie sunt alimente posibil cancerigene nu trebuie primit cu 'isterie' şi nu înseamnă că este cazul să renunţăm la consumul produselor din carne, a declarat vineri comisarul european...
Colegiul Farmaciştilor: Sistemului sanitar nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor Vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor din România Clara Popescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că sistemului sanitar din România nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor, dublată de o luptă între Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti...
Comisia Europeană vrea să limiteze expunerea lucrătorilor la agenţi cancerigeni Comisia Europeană a propus vineri stabilirea de noi praguri de expunere a lucrătorilor la 13 agenţi chimici cancerigeni, în vederea scăderii numărului de cazuri de cancer la locul de muncă, informează France Presse.
Fotbal: Comisia Europeană şi FC Barcelona dau startul campaniei "Quit Smoking with Barca" Începând de sâmbătă, 1 decembrie, fumătorii din întreaga Europă vor putea să ''Renunţe la fumat împreună cu Barca'' (''Quit Smoking with Barca''), odată cu lansarea acestui program unic de sănătate publică, anunţă un comunicat remis Agerpres.