Cele mai citite
 


Iaşi: Compartiment de audiologie şi vestibulogie, la Spitalul de Recuperare
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un compartiment ultramodern pentru tratarea persoanelor cu deficienţe de auz a fost inaugurat, joi, la Spitalul de Recuperare din Iaşi.
Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare din Iaşi, a declarat că la Compartimentul de audiologie şi de vestibulogie vor fi primiţi bolnavi atât din zona estică a României, cât şi din alte zone, începând de la nou-născuţi până la vârstnici.
"Nu e un ajutor oarecare. Este imperios necesar pentru toţi pacienţii care au nevoie de un diagnostic precis să vină într-un astfel de centru. Oferim asistenţă şi servicii medicale, pe domeniul tulburărilor auditive şi probleme de echilibru, la standarde europene. Amenajarea compartimentului s-a făcut la nivel occidental, conform standardelor, fapt care ne permite ca pe lângă tratarea pacienţilor să asigurăm şi programe de cercetare. De asemenea, ne oferă posibilitatea derulării de programe naţionale, care sunt făcute împreună cu specialişti de la Clinica ORL, dar şi cu maternităţile din Iaşi, privind screening-ul de depistare a hipoacuziei la nou-născuţi, lucru foarte important", a explicat, la rândul său, dr. Sebastian Cozma, şeful Compartimentului de audiologie şi vestibulogie.
În ultimii 10 ani, la Spitalul de Recuperare din Iaşi, peste 100 de persoane au beneficiat de implanturi cohleare. Un studiu efectuat de specialiştii spitalului, din 2008, pe un număr de peste 16.000 de nou-născuţi în municipiul Iaşi, arată că 1,15 la mia de nou-născuţi au surditate. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...
Iaşi: Copiii au ţinut un spectacol de ziua lor pentru a-i ajuta pe cei cu probleme de auz Iaşi, 1 iun /Agerpres/- Elevii care cântă în Corul Juniorii Operei Naţionale Iaşi au susţinut, vineri, un concert caritabil pentru a-i ajuta pe copiii cu deficienţe de auz, eveniment desfăşurat în Aula Mihai Eminescu a Bibliotecii Central Universitare.
Iaşi: Un centru de robotică medicală va fi realizat la Spitalul de Recuperare, până la sfârşitul anului Managerul Spitalului de Recuperare din Iaşi, Carmen Cumpăt, a declarat că intenţionează să dezvolte în cadrul unităţii medicale pe care o conduce un centru de robotică medicală.
Program de recuperare a persoanelor cu afecţiuni cardiace implementat, în premieră naţională, la Iaşi Specialiştii de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi au inaugurat, în premieră naţională, un program TV de educaţie şi recuperare a bolilor cardiovasculare.
Iaşi: A fost inaugurat Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală Autorităţile locale, reprezentanţi ai lumii medicale, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" au participat, joi, la Iaşi, la inaugurarea Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală - CEMEX, proiect european în valoare totală de circa 31 milioane de lei.
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.