Cele mai citite
 


Lucian Duţă: Medicii de familie vor semna contractul-cadru de la 1 iunie
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a declarat, joi, că nu vede de ce medicii de familie nu ar semna contractul-cadru începând cu 1 iunie.
"Ei au obţinut ce şi-au dorit, li s-au rezolvat problemele privind bugetul orientativ şi sancţiunile, dar în ceea ce priveşte plata per capita şi per serviciu 50% şi 50% pentru că aşa a cerut Fondul Monetar Internaţional", a subliniat Lucian Duţă.
În replică, dr. Sandra Alexiu de la Societatea Generală a Medicilor de Familie a declarat pentru AGERPRES că s-a făcut un pas important într-adevăr, dar o decizie va fi luată pe 28 mai la Craiova, când se va întâlni Federaţia.
"Au fost deschise nişte uşi, dar nu s-a rezolvat nici pe departe marea parte a problemelor pe care noi le-am cerut. Au scos din contract lucrurile atacate în instanţă. Contractul este mai prost decât cel de acum. Se face plata la asigurat şi nu la înscris. În România, potrivit Constituţiei, toată lumea are dreptul la serviciile de sănătate indiferent dacă plăteşte sau nu. Cei care nu plătesc trebuie urmăriţi de serviciile abilitate. Este un pas mare, dar decizia se va lua la Craiova", a spus dr.Sandra Alexiu.
Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012, aprobat prin HG nr. 1389/2010.
Un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate lucrează în aceste zile pentru finalizarea normelor de aplicare la noul contract-cadru, acestea urmând a fi finalizate până la 1 iunie, după cum a anunţat MS.
Modificările, propuse miercuri de Ministerul Sănătăţii şi aprobate de Executiv, vizează în principal medicina primară, dar şi relaţia contractuală dintre farmacii şi casele de asigurări de sănătate. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie îi cer premierului Boc medierea dialogului cu MS şi CNAS privind Contractul-cadru pe anul 2011 Medicii de familie îi solicită prim-ministrului Emil Boc o mediere a dialogului lor cu Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea problemelor din asistenţa medicală primară, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor...
Dolj: Medicii de familie solicită un act adiţional şi pentru luna iunie Medicii de familie din România solicită un act adiţional la actualul contract-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi pentru luna iunie, perioadă în care să poată studia normele noului contract-cadru după ce acestea vor fi publicate în Monitorul Oficial.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Dolj: Medicii de familie au decis să nu semneze noul contract cu CJAS Craiova, 22 feb /Agerpres/ - Medicii de familie din Dolj au decis să nu semneze noul contract pe 2011-2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, contract care, în opinia medicilor, ar aduce grave prejudicii de ordin profesional, material şi moral statutului şi profesiei de medic, precum şi intereselor...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...