Cele mai citite
 


Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti preia dispensarul TBC din Drăgăneşti-Olt
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dispensarul TBC din oraşul Drăgăneşti-Olt, localitate unde spitalul a fost închis în urmă cu două luni, va fi transformat în punct de lucru al Spitalului de Pneumoftiziologie din Scorniceşti, după ce joi consilierii judeţeni din Olt au adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.
Dispensarul TBC a funcţionat în cadrul Centrului de Sănătate Drăgăneşti-Olt, instituţie medicală ce şi-a închis porţile la începutul lunii aprilie şi dacă nu era posibilă transformarea dispensarului în punct de lucru al Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti el trebuia desfiinţat.
În dispensarul TBC lucrează un medic şi trei asistente, iar clădirea, proprietate a Primăriei Drăgăneşti, este recent reabilitată şi este dotată cu aparatură medicală performantă.
Printre motivele transformării dispensarului în punct de lucru al spitalului Scorniceşti, ca secţie exterioară, se numără faptul că acesta deserveşte populaţia din 15 localităţi, cu 52.000 locuitori şi 55 de bolnavi aflaţi în tratament antituberculos lunar, incidenţa TBC fiind mai mare în această zonă decât la nivel judeţean.
Consiliul Judeţean Olt va face demersuri la Casa de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii pentru asigurarea sumelor necesare cheltuielilor de funcţionare şi de personal ale dispensarului. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Olt: Reduceri de personal la Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti; printre disponibilizaţi şi cadre medicale Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti a decis restructurarea a 49 de posturi, toate ocupate, din cauza înjumătăţirii finanţării, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul unităţii sanitare, Tiberiu Mateescu.
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Constanţa: Demersuri pentru ca singurul spital din Cernavodă să nu fie desfiinţat Reprezentanţii Primăriei Cernavodă fac demersuri pentru ca singurul spital din oraş să nu fie desfiinţat şi transformat în cămin pentru bătrâni, conform unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care unitatea medicală este una modernă şi deserveşte peste 30.000 de locuitori...
Satu Mare: Dispensarul TBC intră în reabilitare Dispensarul TBC din municipiul Satu Mare va intra în reabilitare, urmând să fie dotat, de asemenea, cu aparatură medicală, în urma unui proiect de trei milioane de lei.
Olt: Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti va fi transformat în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina Consilierii judeţeni din Olt au decis joi, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti şi înfiinţarea în locul lui a unei secţii de pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.