Cele mai citite
 


Pacienţii cronici vor putea să îşi cumpere medicamentele din orice farmacie
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii cronici vor putea să îşi cumpere medicamentele din orice farmacie, anunţă Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) printr-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES.
Reprezentanţii CFR spun că în urma a trei luni de sesizări şi demersuri nenumărate pe lângă autorităţi ale organizaţiei, Guvernul a eliminat restricţia prin care pacienţii cronici puteau să îşi ridice medicamentele doar din anumite farmacii selectate de casele de asigurări şi a eliminat restricţia ca un farmacist să poată lucra într-o singură farmacie.
Organizaţia profesională a farmaciştilor salută această decizie de revenire la normalitate şi de renunţare la îngrădirea dreptului constituţional al pacienţilor de a avea acces la medicamente şi al farmaciştilor de a avea acces neîngrădit la muncă.
Reprezentanţii CFR susţin că vor continua să militeze pentru drepturile pacienţilor la sănătate şi al farmaciştilor de a-şi exercita în mod liber profesia şi speră ca starea de normalitate să devină regula în sistemul farmaceutic şi să nu rămână excepţia.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Farmaciştilor: Deciziile CNAS afectează milioane de pacienţi şi mii de farmacii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) intenţionează să arondeze bolnavii cronici pe farmacii, aceştia urmând să îşi procure medicamentele doar din farmacia pentru care au optat, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Colegiul Farmaciştilor din România (CFR).
Colegiul Farmaciştilor: Sistemului sanitar nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor Vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor din România Clara Popescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că sistemului sanitar din România nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor, dublată de o luptă între Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti...
Braşov: Liderul COPAC - Drepturile pacienţilor sunt încălcate flagrant în România Drepturile pacienţilor din România sunt încălcate flagrant iar tratamentele bolnavilor cronic sunt întrerupte în mod repetat din diverse motive, a declarat duminică, la Poiana Braşov, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Cezar Irimia.
Colegiul Farmaciştilor salută iniţiativele MS privind funcţionarea farmaciilor Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) salută noile măsuri anunţate de ministrul Sănătăţii Cseke Attila şi îşi exprimă încrederea că şi celelalte propuneri ale sale, de instituire a unor condiţii economice normale pentru farmacie, vor fi întâmpinate cu aceeaşi deschidere, se arată într-un comunicat...
Clara Popescu (Colegiul Farmaciştilor), despre rolul farmacistului în distribuţia de medicamente: El este specialistul Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, consideră că distribuţia de medicamente "pică" în mare parte în sarcina farmacistului, pentru că el e specialistul şi ştie care sunt procedurile de distribuţie.
Dezbatere despre insuficienţa cardiacă în România, organizată de Asociaţia S.O.S. Drepturile Pacienţilor Necesitatea elaborării unui document care va conţine propuneri privind principalele direcţii de acţiune în combaterea insuficienţei cardiace şi care va fi înaintat Parlamentului, Guvernului, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost principala concluzie a dezbaterii de...