Cele mai citite
 


Patru morţi în Germania în urma răspândirii unei bacterii intestinale prin consumul de legume crude
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Castraveţii, roşiile şi salatele consumate crude ar fi la originea răspândirii rapide a unei bacterii periculoase despre care se crede că a provocat deja moartea a patru persoane, a informat miercuri Ministerul german al Agriculturii, citat de AFP.
'Primele rezultate ale analizelor Institutului Robert Koch ne fac să credem că consumul de roşii, castraveţi şi salate crude ar fi la originea recentelor cazuri de infecţie cu bacteria 'Escherichia coli' enterohemoragică (ECEH), a anunţat ministrul Ilse Aigner într-un comunicat.

Dna Aigner, care este însărcinată şi cu protecţia consumatorilor, a caracterizat miercuri dimineaţă drept 'cu adevărat îngrijorătoare' propagarea rapidă a acestei bacterii care cauzează hemoragii ale sistemului digestiv, respectiv grave tulburări denumite sindromul hemolitic-uremic (SUH).

Acesta se caracterizează prin insuficienţă renală, anemie hemolitică microangiopatică, trombocitopenie, defecte de coagulare şi semne neurologice variabile.

Autorităţile sanitare au anunţat moartea a patru persoane infectate cu această bacterie, în nordul şi nord-estul ţării, chiar dacă nu a fost stabilită oficial o legătură între decese şi ECEH.

Departamentul federal de luptă împotriva maladiilor (RKI) a înregistrat 140 de cazuri de SUH în Germania, mai mult decât dublu numărului din 2010, de 65 de cazuri. Două astfel de cazuri s-au dovedit a fi mortale.

Ceea ce a alertat autorităţile sanitare este însă în primul rând scurta perioadă de timp, de numai 15 zile, în care au apărut aceste cazuri.

Spălarea legumelor nu este suficientă, susţine RKI, care recomandă fierberea alimentelor timp de 10 minute la cel puţin 70 de grade pentru a reduce riscurile de contaminare.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria Eceh: Legumele spaniole şi germane interzise în Qatar Qatarul a interzis importul de castraveţi, roşii şi salată din Spania şi Germania, a anunţat sâmbătă agenţia oficială QNA, după numeroase contaminări cu bacteria Eceh care au făcut 19 morţi în Europa.
Germania: Castraveţii spanioli nu s-ar fi putut contamina la descărcare în Hamburg Castraveţii spanioli purtători ai bacteriei infecţioase care a cauzat trei morţi în Germania nu s-ar fi putut contamina când un palet cu astfel de legume ar fi căzut în timpul descărcării în piaţa centrală din Hamburg, cum argumentează agricultorii spanioli, potrivit unui oficial german, citat vineri...
O suşă bacteriană rară se află la originea intoxicaţiilor din Germania (OCDC) Explozia cazurilor de intoxicaţii care au provocat mai multe decese în Germania este cauzată de o suşă bacteriană rară identificată în Coreea în 2005, potrivit Centrului european pentru prevenirea şi controlul maladiilor (ECDC), cu sediul la Stockholm.
Bacteria mortală: trei noi decese ridică bilanţul la 33 de morţi Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.
Roşiile, o alternativă sănătoasă la aspirină Roşiile sunt o alternativă mult mai sănătoasă la aspirină, au descoperit oameni de ştiinţă din Marea Britanie.
Autorităţile daneze exclud posibilitatea ca focarul E.coli să fie în Danemarca Direcţia daneză pentru alimentaţie a exclus marţi ca focarul bacteriei Escherichia coli enterohemoragică (E.coli), care a cauzat 14 decese în Germania şi a afectat şi persoane din alte ţări, să se afle în Danemarca, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.