Cele mai citite
 


Premierul Boc spune că a dat prioritate bugetară Justiţiei, în faţa Sănătăţii şi Educaţiei
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, că a "fost o bătălie" în Guvern pentru a da prioritate Justiţiei în faţa Educaţiei şi Sănătăţii, în proiecţiile bugetare cuprinse în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2012-2014.
"În strategia fiscal-bugetară 2012-2014, Justiţia este obiectiv prioritar naţional în privinţa finanţării. Două obiective mari avem: cofinanţarea proiectelor europene şi Justiţia. V-aş ruga să reţineţi că a fost o bătălie ca să impui, când ai şi Educaţia, şi Sănătatea, infrastructura, fondurile europene, să vii să le explici colegilor din guvern acest lucru", le-a spus Boc membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Şeful Executivului a menţionat că Guvernul va da posibilitatea instanţelor care au multe procese pe rol să angajeze personal peste limitele instituite după principiul potrivit căruia pentru o angajare în sectorul bugetar este nevoie de şapte locuri libere.
"Guvernul va da posibilitatea ca acolo unde există o supra-aglomerare, cum este la Tribunalul Bucureşti, de exemplu, dar şi în alte locuri din ţară, să se găsească resurse umane pentru a putea suplimenta schema de personal", a spus premierul.
De asemenea, premierul a cerut CSM măsuri pentru accelerarea proceselor din justiţie.
"Sper ca şi dumneavoastră să aveţi o disponibilitate pentru a veni cu cât puteţi face dumneavoastră şi să dăm un semnal pentru că ţara are nevoie de acest semnal din perspectivă internă şi internaţională", le-a spus Boc magistraţilor CSM, cerând, totodată, Consiliului să "poată găsi soluţiile de deblocare a acestor procese, de scurtare a termenelor, astfel încât ele să fie soluţionate la timp".
Totodată, el a făcut apel ca Justiţia să-şi însuşească obiectivul Guvernului de ridicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pe Justiţie, instituit de Comisia Europeană asupra României. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Până la sfârşitul anului trebuie să avem o nouă lege a sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, luni seară, la televiziunea publică că până la sfârşitul acestui an trebuie ca România să aibă o nouă lege a sănătăţii acest lucru fiind prevăzut în angajamentul cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
Emil Boc: Guvernul face împreună cu MS, CNAS şi organismele internaţionale o analiză a arieratelor din sănătate Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu ministerul de resort, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României, a declarat, joi, premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la sediul PDL.
Emil Boc: Despre deblocarea posturilor vom discuta în septembrie Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul sănătăţii.
Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Emil Boc: Taxa de claw-back va fi introdusă până la sfârşitul lunii august Premierul Emil Boc a declarat, joi, la postul public de radio, că taxa claw-back va fi introdusă prin hotărâre de Guvern sau ordonanţă de urgenţă până la finalul lunii august.
Emil Boc, către reprezentanţii BM: Statul român trebuie schimbat din temelii Prim-ministrul Emil Boc a subliniat, marţi, la o întrevedere cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale, necesitatea reformării profunde a instituţiilor statului român, criticând politicienii care rămân 'captivi politicilor populiste'.