Cele mai citite
 


Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1
marţi, 21 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.

În acest fel, în România, numărul total de cazuri de virus gripal se ridică la 69.

În zilele de 18 şi 19 iulie, Laboratorul de referinţă pentru gripă din cadrul Institutului Cantacuzino a confirmat două cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/ H1N1. În primul este vorba despre un bărbat de 29 de ani din localitatea Cernica, care a venit din Bulgaria în data de 12 iulie (contacţi negativi), iar în cel de-al doilea este vorba despre un bărbat de 36 de ani din Bucureşti, care a venit din Spania în 16 iulie a.c.

Ambii pacienţi sunt internaţi în Institutul Matei Balş din Capitală.

De asemenea, în data de 20 iulie, Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A/ H1N1 în cazul altor opt persoane care au călătorit în afara ţării, în zone cu transmitere susţinută. Este vorba despre 4 cazuri care au venit din Anglia, dintre care 3 copii de 11, 13 şi 14 ani, care au fost în două tabere diferite în Anglia, şi o tânără de 30 ani, care a călătorit în scop turistic. Alte trei persoane - un copil de 11 ani şi două tinere de 24 şi 37 de ani - care au venit din Spania, iar un alt caz este o fată de 18 ani, care a fost într-o excursie prin Europa, vizitând Grecia, Elveţia, Franţa şi Spania.

Toţi pacienţii, cu excepţia copilului de 14 ani venit din Anglia, sunt internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament antiviral. Copilul de 14 ani suferă de astm bronşic şi este izolat la domiciliu, sub stricta supraveghere a tatălui, medic pediatru.

Autorităţile sanitare au demarat investigaţia epidemiologică pentru depistarea contacţilor. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
MS menţine măsurile de limitare a circulaţiei virusului A/ H1N1 Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii, condus de ministrul Ion Bazac, a decis să păstreze măsurile actuale de întârziere şi limitare a răspândirii circulaţiei virusului gripal în comunitate.