Cele mai citite
 


Raed Arafat: 800 de ambulanţe de tip B sunt dotate pentru transmiterea datelor în timp real
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În prezent în România sunt 800 de ambulanţe de tip B care sunt dotate pentru transmisia în timp real a datelor pacienţilor către centrul în care se află medicul, a declarat joi dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în cadrul congresului e- Health.
"Am ajuns la situaţia în care se poate pune diagnosticul de infarct de miocard din teren, medicul având posibilitatea să dirijeze pacientul către unitatea sanitară care face cateterism, reducând astfel, semnificativ timpul de intervenţie pentru infarctul de miocard.
Potrivit dr Arafat, cele 800 de ambulanţe trimit datele către centrele zonale, care dispun de centre de recepţie.
Acesta a făcut referire şi la faptul că, de la 15 august anul trecut, la Târgu Mureş a început să funcţioneze un sistem de interconectare intraspitalicesc, centrul de la Târgu Mureş fiind conectat cu 41 de servicii din unităţile mai mici, care nu dispun de specialişti. Sistemul a început şi la Bucureşti cu sprijinul PETROM pentru 16 puncte, şi va fi extins cu ajutorul Ministerului Sănătăţii la 25 de puncte. Un program asemănător este în construcţie şi la Iaşi, acesta urmând să fie conectat la cel puţin 15 puncte a precizat subsecretarul de stat. El a adăugat că dacă unul dintre puncte cade , activitatea este preluată imediat de celelalte două.
"A fost recent introdus şi sistemul de transmitere a imaginii pacientului, medicul având posibilitatea să vadă de la centru şi pupilele bolnavului", a precizat vorbitorul.
Potrivit lui Raed Arafat, telemedicina de urgenţă este importantă nu numai în situaţii de pace ci şi în situaţii deosebite, cum ar fi calamităţile naturale.
"Avem şapte unităţi care folosesc tehnologie spaţială, prin sateliţi pentru situaţii de calamitate, fără să depindă de comunicaţiile terestre" a spus dr. Arafat.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Din februarie introducem raportarea zilnică şi la UPU şi la compartimentele de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică la Târgu Mureş că începând cu luna viitoare se va introduce raportarea zilnică şi la Unităţile de Primiri Urgenţă şi la compartimentele de urgenţă, astfel încât să existe o monitorizare online în privinţa cheltuirii banului...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...
Arafat: Centre-pilot pentru urgenţele cerebrovasculare, din acest an, la Târgu Mureş şi Iaşi Două centre-pilot pentru intervenţii în caz de accidente vasculare cerebrale vor începe activitatea în acest an, a anunţat sâmbătă secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Până în 2014 va continua programul de dotare cu elicoptere a punctelor regionale, susţine dr. Raed Arafat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Parteneriat pentru telemedicina de urgenţă Programul ''Respect pentru viaţă'', prin care România va beneficia de o reţea de asistenţă medicală de urgenţă la distanţă în 19 judeţe ale ţării, a fost lansat luni.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...