Cele mai citite
 


Sibiu: Pacienţi operaţi la Spitalul Clinic Judeţean, legaţi de pat ca să nu cadă, în lipsa asistentelor şi infirmierilor
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu, Adrian Şanta, a afirmat, joi, în timpul şedinţei de Consiliu Judeţean, că unii pacienţi operaţi au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea ca să nu cadă, această măsură catalogată drept "barbară" fiind luată la Secţia Chirurgie 2, unde au mai rămas doar doi asistenţi care sunt nevoiţi să îngrijească 50 de pacienţi.
"Avem secţii care nu funcţionează cum trebuie. Chirurgia 2 are doi asistenţi peste noapte care îngrijesc 50 de pacienţi, unii post-operator, care necesită îngrijire permanentă şi atunci ajungem la soluţii barbare, de legare a pacientului de pat ca să nu îşi scoată tuburile şi să nu cadă din pat, ceea ce ne duce într-un Ev Mediu târziu", a spus acesta.
Directorul celui mai mare spital din judeţ a explicat că zilnic cel puţin cinci asistente medicale sau infirmiere pleacă pentru a lucra în altă parte.
"Suntem strâmtoraţi cu personalul. Ne pleacă între cinci şi şapte infirmiere şi asistente pe zi. Dacă pleacă o persoană, postul se blochează, deblocarea trebuie cerută de la Ministerul Sănătăţii, prin Consiliul Judeţean şi Direcţia pentru Sănătate Publică, şi este dificilă, aproape imposibilă", a explicat Adrian Şanta.
Din lipsa banilor, Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu nu reuşeşte să plătească nici bonurile de masă la angajaţi, deşi directorul recunoaşte că acest drept ar trebui achitat, conform legii. AGERPRES/(A-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Declaraţiile managerului Spitalului Judeţean Sibiu sunt iresponsabile Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, apreciază drept "iresponsabile ori false" declaraţiile managerului Spitalului Judeţean din Sibiu, Adrian Şanta, potrivit cărora unii pacienţi operaţi au ajuns să fie legaţi de paturi noaptea din cauza lipsei de personal.
EXCLUSIV: Părinţii din oraşul Cisnădie, nevoiţi să îşi transporte copiii bolnavi la Sibiu În plin sezon de viroze, copiii bolnavi au ajuns să stea şi câte trei într-un pat, la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, după ce părinţii din Cisnădie au fost nevoiţi să îi aducă pe copii la Sibiu, în lipsa doctorilor de la secţia de pediatrie a unităţii din localitate, plecaţi în concediu.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Sibiu: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea Spitalului din Cisnădie Cei 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi din împrejurimi au şanse mari să aibă din nou, de la 1 septembrie, deschis spitalul din oraş, după ce această unitate spitalicească a primit deja avizul Ministerului Sănătăţii, a anunţat luni, printr-un comunicat, Prefectura Judeţului Sibiu.
Sibiu: Şefa Secţiei de Fizioterapie de la Spitalul Judeţean a adus bani şi aparatură la spital, în loc să meargă la privat Medicul şef al Secţiei de Fizioterapie I din Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, dr. Florina Popa, în loc să îşi deschidă cabinet privat sau să lucreze într-o clinică privată, a ţinut în viaţă în ultimii 16 ani secţia, aducând bani şi aparatură modernă de acasă, investiţii care se cifrează la mii de...
Preşedintele CJ Sibiu:Toţi pacienţii din saloanele mari, vor avea aer condiţionat până la finalul verii Toţi pacienţii din saloanele foarte mari şi mari din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, unde există în prezent nouă şi opt paturi, vor beneficia de aer condiţionat, până la sfârşitul verii, urmând să fie montate 45 de aparate de aer condiţionat în toate secţiile clinice, a anunţat marţi,...