Cele mai citite
 


Testări gratuite pentru depistarea melanomului
vineri, 27 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Un studiu clinic important desfăşurat în Australia timp de 15 ani, pe un eşantion de peste 1.600 de adulţi, a demonstrat pentru prima dată că folosirea cu regularitate a cremelor de protecţie solară reduce riscul apariţiei melanomului, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

Studiul, realizat de dr. Adele Green şi publicat în Journal of Oncology, demonstrează reducerea apariţiei melanomului, chiar şi a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protecţie solară.
Folosite cu regularitate, produsele de protecţie solară protejează eficient pielea în timpul expunerii la soare.
''Dacă aveţi o aluniţă suspectă (asimetrică, culoare neomogenă, diametru mai mare de 6 mm, care îşi schimbă aspectul în timp) consultaţi de urgenţă un medic dermatolog'', recomandă dr. Victor Georgescu, medic dermatolog.
Melanomul este un tip de cancer de piele şi are legatură directă cu expunerea la soare. El este o tumoare care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.
Vârsta medie pentru apariţia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des întâlnit la femei decât la bărbaţi. Zonele în care melanomul se manifestă cel mai frecvent sunt gambele la femei şi toracele posterior la bărbaţi.
Oricine poate să dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare în cazul unui tegument sensibil la soare - piele, ochi şi păr deschise la culoare -, în cazul unor factori genetici - prezenţa a numeroase aluniţe (peste 100) -, antecedente personale sau în familie de tumori cutanate, arsuri solare grave şi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani, obiceiul bronzării artificiale la solar.
În 2010, cu ocazia campaniilor desfăşurate de Societatea Română de Dermatologie de Ziua Europeană pentru depistarea melanomului, au fost indentificate în jur de 80 de persoane cu melanom din cele peste 3.000 de persoane consultate.
Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay organizează, între 30 mai şi 1 iunie, Zilele protecţiei solare, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
În această perioadă, 15 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate. Totodată, pacienţii vor primi sfaturi medicale referitoare la expunerea la soare şi fotoprotecţie.
Consultaţiile se vor acorda pe bază de programare telefonică la numerele 021.211.71.36, 021.267.42.25, 0731.018.605, 0731.018.618 începând cu data de 26 mai..AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
17 medici dermatologi vor efectua gratuit examinări, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare' Un număr de 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din Bucureşti vor efectua gratuit examinări ale aluniţelor suspecte în vederea depistării de cancere cutanate, în cadrul 'Zilelor protecţiei solare'. Evenimentul este organizat de Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay...
ZILELE PROTECȚIEI SOLARE - Testări gratuite pentru depistarea melanomului Centrul Medical Bioderm împreună cu Laboratoarele La Roche-Posay organizează între 21-25 mai 2012 Zilele protecției solare. În această perioadă, 17 medici dermatologi din clinicile Bioderm din București (Str. Mihai Eminescu nr 42, Șos. Pipera-Tunari nr. 44, Calea Floreasca nr. 111-113, Vasile Lascăr...
Alunitele si cancerul de piele. Cand este cazul sa mergem la medic In conditiile in care unul din trei cazuri de cancer depistate este cancer de piele[1], medicii avertizeaza ca devine esentiala cunoasterea semnelor care prevestesc o leziune precanceroasa sau canceroasa la debut, mai ales ca exista, de cele mai multe ori, anumite indicii care ar trebui sa ne...
Screening gratuit pentru cancerul de piele prin campania 'Un viitor fără pată' a FABC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat joi cea de-a patra ediţie a campaniei 'Un viitor fără pată' printr-un program gratuit de screening pentru cancerul de piele, intitulat "Săptămâna Testării pentru Cancer de Piele".
Dr. Călin Giurcăneanu: În ultimii 30 de ani numărul cancerelor de piele a crescut de 4 ori O amplă campanie de informare privind melanomul, în care vor fi angrenaţi peste 300 de medici dermatologi din întreaga ţară, se va derula începând de vineri şi până pe 30 mai, fiind organizată de Societatea Română de Dermatologie (SRD) sub egida celei mai mari asociaţii europene de dermatologie - Academia...
Dr. Mihaela Leventer: Melanomul depistat în fază incipientă are şanse de vindecare Melanomul depistat în faza incipientă are şanse de vindecare, a declarat marţi dr. Mihaela Leventer, la lansarea cărţii 'Să înţelegem melanomul', ediţia 2012, cu ocazia marcării Zilei Melanomului în România de Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC)...