Cele mai citite
 


Bacteria EHEC: Spania se plânge Germaniei şi UE
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spania s-a plâns Germaniei şi Uniunii Europene în legătură cu procedura urmată după detectarea pe teritoriul german a unor cazuri de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), care ar proveni din castraveţi spanioli, a anunţat vineri secretarul de stat pentru mediul rural şi apă, Josep Puxeu, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Potrivit acestuia, Spania a localizat deja loturile concrete de castraveţi, care au fost retrase 'din precauţie'.

Referitor la procedura urmată de Germania în această criză, Puxeu a deplâns faptul că primul denunţ a apărut în presă, în loc să se fi canalizat prin reţeaua de alertă, să se fi blocat produsul şi să se fi localizat focarele.

'Ne-am plâns deja Germaniei şi Uniunii Europene', a spus el, după ce a amintit că în faţa acestui tip de situaţie 'trebuie să fim foarte riguroşi'.

După o reuniune cu cooperativele şi organizaţiile agrare şi Federaţia spaniolă de producători şi exportatori de fructe şi legume (Fepex), secretarul de stat a spus că guvernul spaniol aşteaptă ca autorităţile germane să afle unde anume este problema.

De asemenea, a apreciat că ar putea fi vorba de o problemă de 'manevrare la punctul de destinaţie'.

În acest sens, el a precizat că nu se poate afirma că respectiva contaminare s-a produs în întreprinderile de origine, mai ales pentru că unele dintre mostrele de producţie analizate nu sunt de origine spaniolă.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
E.coli/castraveţi: Alarma trece dincolo de frontierele Germaniei Alarma privind infectarea cu bacteria Escherichia coli enterohemoragică (E.coli) s-a extins din Germania în ţările învecinate Austria, Danemarca şi Republica Cehă, precum şi în Suedia, relatează luni cotidianul spaniol El Pais, potrivit căruia Madridul ia în calcul posibilitatea de a cere socoteală pentru...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Spania: Producătorii de fructe şi legume îşi distribuie produsele gratuit la Madrid Fermierii spanioli au distribuit miercuri gratuit în centrul capitalei Madrid 40.000 de kilograme de fructe şi legume pentru a demonstra că produsele agricole spaniole au fost acuzate pe nedrept pentru izbucnirea epidemiei de E.coli, relatează AFP.