Cele mai citite
 


Bancă de alimente pentru copii
sâmbătă, 28 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.

Evenimentul, organizat împreună cu Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti, hipermarketul Real şi TVR, îşi propune să atragă atenţia autorităţilor şi publicului larg asupra faptului că, potrivit statisticilor, grupul cel mai afectat de lipsa alimentelor sunt copiii.
Cu acest prilej, clienţii prezenţi sâmbătă la cumpărături în hipermarketul Real din AFI Cotroceni vor putea să achiziţioneze şi să doneze alimente greu perisabile, ce vor fi ulterior distribuite familiilor nevoiaşe cu mulţi copii, în cadrul proiectului "Banca de alimente".
'În aceste vremuri dificile, în care vedem copii trăind în sărăcie şi suferind de foame, niciunul dintre noi nu poate rămâne indiferent. Crucea Roşie, prin 'Banca de alimente', oferă tuturor posibilitatea de a se implica, oferind direct un sprijin şi copiilor aflaţi în dificultate', a declarat Mihaela Geoană, preşedinta Crucii Roşii Române.
Clienţii magazinului vor primi flayere, steguleţe şi baloane personalizate imprimate cu sloganul "Băncii de alimente": ''Hrăneşte un vis, o lume fără foame''.
Invitaţii evenimentului sunt Margareta Pâslaru şi Corul ''Allegretto'', precum şi alte vedete din lumea muzicii şi teatrului.
Bunge România s-a alăturat proiectului "Banca de alimente" şi va dona pentru acest eveniment peste 2.000 litri de ulei îmbuteliat marca Unisol.
'Investiţia în comunitate este o prioritate pentru noi, tocmai de aceea susţinem Banca de alimente, un program social de succes. Parteneriatul nostru merge dincolo de acest eveniment şi se va derula pe parcursul acestui an', a declarat Cristian Ungureanu, director general şi director financiar Bunge Romania.
În ziua de 1 Iunie va fi organizată, ca în fiecare an, o distribuţie de jucării şi dulciuri la Spitalul pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'', cumpărate din donaţii ale angajaţilor firmei. Distribuţia se va face cu sprijinul cunoscutei soliste Margareta Pâslaru, voluntar de onoare al Crucii Roşii Române.
Crucea Roşie Română a lansat proiectul "Banca de alimente" în 26 septembrie 2009, ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.
Cu sprijinul populaţiei, care a răspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Roşie Română, în cele 19 luni de funcţionare au fost colectate 251.739 kg de alimente greu perisabile, dintre care 249.233 kg de alimente au fost distribuite către beneficiari din întreaga ţară iar 2.506 kg alimente, către comunităţile afectate de inundaţii.
Până în prezent, prin "Banca de alimente" au primit sprijin 37.989 de familii, dintre care 18.895 au primit pachete conţinând făină, ulei, zahăr, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse şi 19.094 familii au primit bonuri de masă în valoare de 50 lei fiecare.
În acest proiect s-au implicat, la nivelul întregii ţări, 11.167 voluntari, care au efectuat 90.050 ore de voluntariat.
Proiectul este o iniţiativă a Crucii Roşii din România, preluată după modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, în ţări din Uniunea Europeană, precum şi în SUA şi Canada.
Realizarea proiectului a fost posibilă cu implicarea celor mai importante hipermarketuri din ţară, dar şi a altor companii. Un rol deosebit l-a avut implicarea hipermarketului Real în acest proiect, care s-a alăturat iniţiativei Crucii Roşii Române încă din noiembrie 2009.
''Este o obligaţie de onoare a fiecărei companii, a fiecărei instituţii şi a fiecărui cetăţean în parte de a veni în sprijinul celor mai vulnerabile persoane. Am hotărât să susţinem acest proiect umanitar pentru că am înţeles cât de mare este nevoia de alimente pentru mulţi dintre semenii noştri: familii sărace cu mulţi copii, tineri proveniţi din centrele de plasament, persoane vârstnice fără venituri sau cu venituri foarte mici, persoane singure, fără adăpost sau lovite de boli grave. Vrem să mulţumim, cu această ocazie, clienţilor noştri care au ales să doneze cu generozitate pentru Banca de alimente', a declarat Adriana Piţa, director de comunicare Real - România. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie Română ajută de srăbători persoanele aflate în dificultate Reprezentanţii Crucii Roşii Române s-au aflat vineri în vizită la familii defavorizate din sectorul 6 al Capitalei.
Crucea Roşie organizează mai multe evenimente pentru persoanele aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate în preajma Sărbătorilor de iarnă, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Crucea Roşie Româna distribuie alimente şi tichete sociale familiilor şi persoanelor singure aflate în dificultate Crucea Roşie Română (CRR) vine în sprijinul persoanelor aflate în dificultate, în preajma Sărbătorilor de iarnă, oferind pachete cu alimente de bază şi tichete sociale pentru peste 12.000 de familii, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.